Aktualno

General Veselko Gabričević pozvao branitelje da podrže Andra Vlahušića

General Veselko Gabričević pozvao branitelje da podrže Andra Vlahušića

General Veselko Gabričević pozvao je u utorak dubrovačke branitelje i svoje suborce da u drugom krugu izbora za gradonačelnika, u nedjelju 22. ožujka svoje povjerenje poklone Andru Vlahušiću.

General Gabričević Dubrovčanima je dobro poznat iz Domovinskog rata kada je u razdoblju od 1992. do 1993. kao zapovjednik 163. brigade vodio obranu Dubrovnika. Član predsjedništva Hrvatske stranke umirovljenika u utorak je sudjelovao na konferenciji za novinare koalicije HNS-SDP-HSU na temu „Dubrovački model potpore umirovljenicima“. Uz kandidata za gradonačelnika Andra Vlahušića na konferenciji su govorili predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika i saborski zastupnik Silvano Hrelja i predsjednik dubrovačkog ogranka HSU-a Ivo Jadrušić.
“Za Dubrovnik me vežu mnoge uspomene, ovdje sam proveo najljepše i najteže godine u svom životu. Znam da se Dubrovnik zaista skrbi o svojim borcima i braniteljima, jer su oni to zaslužili i sigurno nikada nije dostatno u usporedbi s onim što su oni uložili, ali treba biti racionalan u svojim zahtjevima. Grad se brine za veteranski centar, koju će Vlahušićeva vlast ostvariti i realizirali, kao što su realizirali sve dosadašnje projekte“, kazao je bivši zapovjednik 163. brigade Gabričević.
Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja izdvojio je razinu skrbi Grada Dubrovnika o svojim starijim sugrađanima. „Umirovljenici u Dubrovniku imaju, u odnosu na ostatak Hrvatske, pravi nad-standard. Pomoć primaju svi s mirovinom ispod republičkog prosjeka od 2200 kuna, a plan je da se, neovisno o imovinskom cenzusu, obuhvate svi do primanja od 2500 kuna, što danas može malo tko u Hrvatskoj. Ovdje troškovi života jesu veći, ali se sredstva iz proračuna pravedno raspoređuju i moram priznati da su Dubrovčani bolje obučeni, ljepše balaju i raspoloženiji su“, našalio se Hrelja.
„Ovdje smo zbog sadržaja, a ne forme, zbog povjerenja koje treba održati, da podržimo gradonačelnika i zamjenike da uspiju u ovoj teškoj i gruboj izbornoj utakmici“, zaključio je Hrelja napomenuvši kako je Dubrovnik hrvatski lider u skrbi o umirovljenicima.

Sponzorirani članak

Pročitajte još

DU MOTION UTRKA GRAĐANA Poljak Patryk i naša Luciana najbrže istrčali pet kilometara za Marka

Dulist

Tko je bez struje u ponedjeljak?

Dulist

[VIDEO/FOTO] ‘SA REGALA, IZ BURALA’ Modna revija nošnji i nakita Župe dubrovačke

Dulist