Aktualno

GENERACIJA 2014/2015 Čak 80 posto dubrovačkih diplomanata RIT Croatia je zaposleno

GENERACIJA 2014/2015 Čak 80 posto dubrovačkih diplomanata RIT Croatia je zaposleno

Održan je 16. dubrovački Dan karijera RIT Croatia, sastavni dio obrazovanja američkoga koledža koji svoje studente od prvoga dana priprema za prave poslovne prilike i izazove koji ih na tržištu rada očekuju nakon diplome.

Kao i svake godine, događanje je okupilo nekoliko stotina sudionika – studenata i gospodarstvenika
Uz izravnu komunikaciju s gospodarstvenicima, studenti su po prvi puta imali priliku odslušati 3 panel diskusije koje su okupile neke od vrhunskih poslodavaca i stručnjaka u Dubrovniku:
Prvi panel, 8.45h: KOLIKO JE PRAKSA VAŽNA STUDENTIMA I POSLODAVCIMA?
Moderator: Saša Jurković, posao.hr
Panelisti: Igor Leben, HR menadžer Le Meridien Lav Hotel, Brankica Knežević, Stručni suradnik za trening i razvoj kadrova u Ljudskim potencijalima / Maistra d.d. – Adris grupa, Charlotte Guyot, European partner manager for International Trainee Network, Božidar Bruce Yerkovich, osnivač i direktor Linden Tree Retreat & Ranch.

Drugi panel, 11.30h: POSLOVNE PRILIKE U HOTELSKOJ INDUSTRIJI – kako ih prepoznati i iskoristiti?
Moderator: Kevin Walker, RIT Croatia
Panelisti: Ayhan Basci, direktor Libertas Rixos hotela, Maro Kulaš, direktor Karisma Hotels Adriatic, Kalamota Island Resort, Vlaho Margaretić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za poduzetništvo, more i turizam, Damir Lukić, direktor Sheraton Dubrovnik Riviera hotela.

Treći panel, 13.00h: KLJUČNI IT TRENDOVI U 2016. GODINI
Moderator: Domagoj Tolić, RIT Croatia
Panelisti: Ceco Gaković, CityOS Foundation, Vlaho Šoletić, IT manager u tvrtci PHOBS, Matija Miloslavić, IT manager u tvrtci Pixel Design, Dino Cikatić, Software Architect u tvrtci Extension Engine.

– Prvi smo uveli Dan karijera kao relevantno događanje u obrazovanju na ovim prostorima i to nije slučajno. Ovaj oblik nastave studentima pomaže da, u izravnom pristupu s predstavnicima poslovne zajednice, saznaju što tvrtke traže od budućih zaposlenika, ali i dogovore stručne prakse koje vode i do stalnih zaposlenja. Da je važno razvijati praktična znanja i općenito stručnu praksu govori nam i recentno interno istraživnje koje pokazuje da 80% naših diplomanata iz generacije 2014. – 2015. s dubrovačkog kampusa već ima posao. Vjerujem da su ovakva događanja koja organiziramo svake godine doprinijela tom uspjehu – rekao je dekan RIT Croatia Don Hudspeth.

Dan karijera jednodnevno je događanje namijenjeno studentima RIT Croatia i jednom godišnje se organizira na oba kampusa toga koledža (Dubrovnik i Zagreb). Prvi Dan karijera u Dubrovniku održan je 2000., a Zagrebu 2013. godine. Nakon svečanog otvaranja i uvodnog dijela slijede prezentacije tvrtki, dok se u poslijepodnevnim satima održavaju intervjui predstavnika tvrtki sa studentima. Cilj je događanja omogućiti izravnu komunikaciju gospodarstvenika i studenata za izgradnju mreže poslovnih kontakata, održavanje intervjua, pronalazak stručne prakse, sezonskih poslova, pa čak i stalnog zaposlenja.

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist