Aktualno

Gdje vam je najbliže sklonište?

Znate li gdje vam je najbliže sklonište, odnosno ima li ga uopće u vašoj blizini?

Grad Dubrovnik na webu je objavio popis skloništa, budući da je donesena odluka kako će ista biti dana na korištenje zainteresiranim udrugama. No, zanimljivo je kako je najveća koncentracija skloništa na području Mokošice, što je razumljivo s obzirom na broj stanovnika, ali i kako ih u većem dijelu grada uopće nema.

Naime, od ukupno 20 skloništa na području Grada Dubrovnika samo pet ih je izvan Mokošice i to dva u Gružu (u Cvijićevoj te Andrije Hebranga), dva na Gorici te jedan u Čokolinu. Ostali dijelovi Grada, dakle Lapad, Ploče, povijesna jezgra, Pile, Ilijina glavica… skloništa nemaju. Osim onih priručnih.

Popis skloništa na području grada Dubrovnika na webu je dakle objavio Grad Dubrovnik, s ciljem kako bi se zainteresirane udruge javile i dobile prostor bez naknade za svoje djelovanje. Gradskoj upravi to je dobra ideja jer se na taj način skloništa čuvaju i održavaju za 'zlu ne trebalo'.

Kako se prošlog tjedna moglo čuti na kolegiju komunalaca za skloništa su interes pokazali i neki građani koji bi u njima otvarali poslovne prostore. takvo nešto možda bi bilo moguće – uz plaćanje. Za sad je od 20 skloništa zauzeto njih sedam, a među korinicima našao se i jedan Gradski kotar – Mokošica. Jedno sklonište koristi i njegov vlasnik – Grad Dubrovnika za spremište elektromaterijala.

Pročitajte još

FOTO Mališani učili kako se ponašati u opasnim situacijama

Dulist

SPASI ŽIVOT! Crveni križ poziva na akciju darivanja krvi

Dulist

OBIŠLI SMO GRADILIŠTE Na katoličkom dijelu Groblja Dubac više nema mjesta!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija