Županija

Gdje se stiglo s planom razvoja funkcionalne regije Južna Dalmacija?

Gdje se stiglo s planom razvoja funkcionalne regije Južna Dalmacija?

Tvrtke Trames i Ramboll Denmark, izrađivači Glavnog plana razvoja funkcionalne regije Južna Dalmacija, predstavile su izvještaj radnoj skupini za promet.

Trenutačno su u fazi prikupljanja i analize podatke za detaljan pregled postojećeg stanja prometa u regiji. Istaknuto je i kako se suočavaju s problemom nedostatka ili nepostojanja podataka iz područja bitnih za izradu Plana te je naglašena i potreba za suradnjom sa susjednim regijama na razmjeni planskih dokumenata.

Na sastanku je predstavljen i tim iz Oikona – Instituta za primijenjenu ekologiju, podugovaratelja izrađivača koji će raditi Stratešku studiju u postupku Strateške procjenu utjecaja na okoliš, kojeg je također potrebno provesti u sklopu izrade Glavog plana razvoja regije. Zajedno sa županijskim Upravnim odjelom za zaštitu okoliša i prirode u narednom će razdoblju definirati sadržaj Strateške studije i uputiti ga na mišljenje svim relevantnim institucijama.

Nositelj projekta ‘Razvoj funkcionalne regije Južna Dalmacija’, vrijednog 6,46 milijuna kuna, je Dubrovačko-neretvanska županija, a 85% ovog iznosa financira se bespovratno putem strukturno-investicijskih instrumenata EU. Projekt traje do kolovoza ove godine, a krajnji rezultat bit će i multi-modalni prometni model s prijedlozima najboljih prometnih rješenja koji će se uvrstiti u prostorni plan Dubrovačko-neretvanske županije i biti podloga za apliciranje za financijska sredsta iz europskih fondova.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist