DuList IN

GASTRO I GIFT SHOP ‘TERRA CROATICA’ Hrvatske gastro delicije i suveniri inspirirani tradicijom u srcu Grada

Unutar povijesnih zidina, u Ulici od Puča, smjestio se gastro i gift shop ‘Terra Croatica’. Ova butiga u srcu Grada predstavlja gastronomsku ponudu iz različitih dijelova Hrvatske, kao i tradicionalne suvenire i umjet­nička stvaralaštva. Na policama se mogu pronaći kvalitetni i s posebnom pažnjom birani proizvodi – od lokalnih maslinovih ulja, slavonske šljivovice do raznih proizvoda napravljenih od cijenjenih istarskih tartufa. Vlasnica butige Danijela Klešković naglašava kako ukupno imaju čak osamdeset dobavljača.

blank

— Surađujemo s dvjema kućama tar­tufa iz Istre. U ponudi tako imamo maslinova ulja s tartufima, acceta bal­samica, pesta, čak i čips, čokolade te nutellu od tartufa. U ponudi imamo sve artikle od tartufa koji postoje! Naravno, mogu se kupiti i cijeli tar­tufi, bijeli i crni, ali i posebni noževi za rezanje. Imamo lijepu ponudu meda od proizvođača s našeg područja, ali i iz Slavonije. Naši posjetitelji mogu kupiti vrhunska maslinova ulja i vina, razne likere i rakije te začine. Mogu birati između velikog izbora raznih slastica – od marmelada do čokolada s lavandom i ljutom narančom – ističe nam Klešković.

blank

Gastronomsku priču u sklopu butige ‘Terra Croatica’ vlasnica je počela graditi prije devet godina, a na to ju je posebno potaknula ljubav prema hrani i delicijama.

Motivi Grada
Također, u ovoj butizi u Ulici od Puča mogu se pronaći kozmetički proi­zvodi napravljeni od lavande i ruže. U ponudi imaju i suvenire, među kojima su neizostavni kipići s likom našeg Parca te slike dubrovačkih umjetnika. Čim uđete u butigu, ne možete ne primijetiti posuđe od bračkog kamena, kao i daske za rezanje napravljene od drva masline.

blank

Vrijedi istaknuti kako su prije četiri godine odlučili upotpuniti svoju ponudu suvenira, i to s vlastitim proizvodima u sklopu branda ‘Bural’. Riječ je o dubrovačkom brandu tekstil­nih proizvoda za kuhinju i dom. Rođen u Dubrovniku, dosljedan je svojem imenu koje na dubrovačkom dijalektu znači – komoda ili škrinja. Njihova kolekcija sadrži liniju kuhinjskih krpa, pregača, kuhinjskih rukavica, podme­tača, držača za lonce i košara za kruh te bursi za spenzu sa stiliziranim moti­vima Dubrovnika.


— Bural je autentični hrvatski proi­zvod, koji udovoljava svim najmoder­nijim svjetskim trendovima. Ekološki je osviješten, zaigranog dizajna, tradi­cionalan i moderan istovremeno, tra­jan i kvalitetan te svestran u primjeni. Ukratko, poklon za mnoge prigode, a i za svaku osobu. Buralova priča je priča o izvrsnoj suradnji dizajnera i proizvo­đača, krojačkih obrta i manufaktura, a za grafike je zaslužan Nikša Selmani. Namjeravamo nastaviti s proizvod­njom novih proizvoda kao što je kera­mičko posuđe – rekla je Klešković.

blank

Na njihovim se policama također mogu pronaći dvije kuharice, jedna koju je napisala Jadranka Ničetić te druga Ana-Marije Bujić.

Otvoreni tijekom zime
Vlasnica ‘Terre Croatice’ Danijela Klešković naglašava da inače već uku­pno dva desetljeća posluje u povije­snoj jezgri. Svih dvadeset godina, tije­kom zimskog razdoblja, svoja su vrata uvijek držali otvorenima.
— Dubrovnik i povijesna jezgra zaslužuju ponudu i ne zaslužuju zatvorena vrata s papirom na pro­zorima. Otvoreni smo uvijek za naše sugrađane kojima dajemo 20 posto popusta – naglasila je Kleško­vić.

blank

Kad se vratila unatrag, na same svoje početke poslovnog djelova­nja u turizmu, kaže da je Grad prije bio centar s raznim obrtima. ‘Sve je bilo ovdje’, ističe Klešković. No, ipak dodaje kako Grad i dalje ima posebnu čar. ‘Za mene je jedan i jedini’, reći će. Prošla godina je, priznaje, bila teška i nešto što nitko nije očekivao, no ipak s optimizmom gleda naprijed i na iduće razdoblje.

Foto Zvonimir Pandža / Privatna arhiva

Pročitajte još

Viktorijine anđelice u Dubrovniku proslavile djevojačku zabavu

Dulist

Gospar Ibrica se vratio na svoje skaline!

Dulist

‘Plavi cvijet’ redatelja Zrinka Ogreste u ljetnom kinu Jadran

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija