HrvatskaUrednički izbor

FUCHS POTVRDIO Nema generalnog zatvaranja škola jer one nisu izvor zaraze

FUCHS POTVRDIO Nema generalnog zatvaranja škola jer one nisu izvor zaraze

Unatoč porastu broja oboljelih od COVID-19, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs stoji pri tome da generalnog zatvaranja škola zasad neće biti. Potvrdio je to za Slobodnu Dalmaciju. 
-Kako raste broj pozitivnih osoba u općoj populaciji, raste i među djecom i učenicima. Međutim, škole nisu izvor zaraze, nemamo širenja virusa unutar škola. Svi učenici koji su pozitivni dolaze izvana i nemamo zasad razloga mijenjati postojeće modele nastave – rekao je za ovu dnevnu novinu ministar.

Naime, Sloboda piše kako se nakon naglog porasta broja oboljelih počelo nagađati o tome kako nam uskoro, a najvjerojatnije od 1. studenoga, slijedi zatvaranje škola i potpuni prelazak na nastavu na daljinu. Takvu su mjeru već donijele neke europske zemlje, a tu je opciju naveo i Vjekoslav Jeleč, pročelnik za zdravstvo Grada Zagreba. No, ministar Fuchs ističe kako, unatoč porastu broja pozitivne djece, još uvijek ne možemo govoriti o drastičnom povećanju. Riječ je o udjelu od tek 0,09 posto zaražene djece u ukupnoj vrtićkoj i učeničkoj populaciji, odnosno u populaciji djece i mladih od 0 do 18 godina.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist