Hrvatska

FUCHS POTVRDIO Nema generalnog zatvaranja škola jer one nisu izvor zaraze

Unatoč porastu broja oboljelih od COVID-19, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs stoji pri tome da generalnog zatvaranja škola zasad neće biti. Potvrdio je to za Slobodnu Dalmaciju. 
-Kako raste broj pozitivnih osoba u općoj populaciji, raste i među djecom i učenicima. Međutim, škole nisu izvor zaraze, nemamo širenja virusa unutar škola. Svi učenici koji su pozitivni dolaze izvana i nemamo zasad razloga mijenjati postojeće modele nastave – rekao je za ovu dnevnu novinu ministar.

Naime, Sloboda piše kako se nakon naglog porasta broja oboljelih počelo nagađati o tome kako nam uskoro, a najvjerojatnije od 1. studenoga, slijedi zatvaranje škola i potpuni prelazak na nastavu na daljinu. Takvu su mjeru već donijele neke europske zemlje, a tu je opciju naveo i Vjekoslav Jeleč, pročelnik za zdravstvo Grada Zagreba. No, ministar Fuchs ističe kako, unatoč porastu broja pozitivne djece, još uvijek ne možemo govoriti o drastičnom povećanju. Riječ je o udjelu od tek 0,09 posto zaražene djece u ukupnoj vrtićkoj i učeničkoj populaciji, odnosno u populaciji djece i mladih od 0 do 18 godina.

Pročitajte još

DONOSIMO DJELIĆ PONUDE S ADVENTSKIH KUĆICA Od sjajnih burgera do prve kućice za najmlađe

Marko Tolja

MAJA I MIRKO: ‘SVIMA OD SRCA HVALA’ Humanitarnom akcijom u Verandi prikupljeno više od 67 tisuća kuna

Dulist

Za energetsku obnovu višestambenih zgrada osigurano 60 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija