Hrvatska

ZAVRŠAVA MORATORIJ Sutra kreće naplata 60 tisuća ovrha

ZAVRŠAVA MORATORIJ Sutra kreće naplata 60 tisuća ovrha

U ponedjeljak, 19. listopada prestaje moratorij na ovrhe, koje će se, kako je već ranije najavljeno, naplaćivati u tri faze. U prvoj fazi kreće naplata oko 60 tisuća ovrha. Rekao je to za RTL Danas državni tajnik Ministarstva pravosuđa i uprave Josip Salapić.
Inače, građani najviše duguju bankama za neplaćene kredite i dugove na kreditnim karticama. Dug financijskom sektoru tako iznosi 35 posto u ukupnim dospjelim dugovanjima. Nakon toga, najčešći su vjerovnici iz područja telekomunikacija, no ukupan dug prema njima je nešto ispod pet posto, donosi RTL.
Javni bilježnici su za vrijeme moratorija zaprimili oko 170 tisuća prijedloga za donošenje rješenja o ovrhama, a najviše za neplaćene račune za vodu, plin, struju te telefonske usluge.
-Vlada i Ministarstvo napravili su velike napore da izdamo preporuke da javni bilježnici od sutra puštaju ovrhe u tri faze. Prva faza je od 19. listopada od 60 tisuća, druga faza od 20. studenog oko 60 tisuća, a treća u siječnju 2021. godine. Bit će više od dva mjeseca vremena da se naši ovršenici, građani Hrvatske, pripreme i da mogu svoj dug platiti u određenim pogodnostima i nekoliko faza – rekao je Salapić.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist