Hrvatska

Fuchs: Ako se situacija sredi, učenici bi se nakon tjedan, dva mogli vratiti u školu

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs održao je u petak online sastanak sa svim ravnateljima škola. Najavio je moguć povratak u školske klupe za učenike nižih razreda.

-Prošle godine smo pomno pratili epidemiološku situaciju i držali smo stvar sukladno pokazateljima pod kontrolom. Kad je dosegnula u negativnom smislu vrhunac mi smo uspjeli do kraja dovesti polugodište. Tjedan dana prije je uvedena online nastava u srednjim i nastavljena je pauza boravka učenika u školama preko zimskih praznika. Onda smo ih opet presložili ne bismo li dobili dodatnih desetak dana, uključujući vikende i time smanjili gužve u prometu – rekao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs odgovorivši na pitanje u Dnevniku Nove TV kako to da se u školu išlo u vrijeme kad je epidemiološka situacija bila loša, a sad kad je bolja, uglavnom se ide s online nastavom.

-Kaže kako je ova odluka donesena upravo zbog bolje epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj. ”Sada smo došli do jedne bolje epidemiološke slike nego li tada i upravo zbog toga, da se trend oko transportnih problema eventualno pogoršao, idemo oprezno. Prvo ćemo pustiti niže razrede, od prvog do četvrtog za koje smo gotovo 100 posto sigurni da nisu značajni faktor u širenju zaraze, a onda nakon tjedan, dva, ovisno o epidemiološkoj situaciji poslat dijelove obrazovnog sustava u nastavu ‘licem u lice – kazao je Fuchs.

-Ako situacija bude ovakva, nadam se i bolja, da će se svi učenici vratiti u školske klupe. Ukoliko se ipak online nastava odulji, neki ravnatelji inzistiraju na pisanju ispita uživo. Ravnatelji su aktivni, najbolje znaju kako i na koji način iskoristiti određene prednosti u obrazovnom procesu’ – rekao je Fuchs.

Pročitajte još

Od 1. prosinca besplatno dopunsko zdravstveno dobit će još 120.000 građana

Dulist

‘PROCURIO’ BEROŠEV PRIJEDLOG NOVE REFORME ZDRAVSTVA Lokalne bolnice vraćaju se državi?

Dulist

Kreće akcija zaštite lisica od bjesnoće, evo što učiniti ako nađete mamac

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija