Aktualno

Franković: ‘Žao mi je što u studenti ostali bez toplog obroka, ali to treba riješiti ministarstvo’

Žao mi je što su studenti ostali bez toplog obroka, ali problem je cijene na koju bi Ministarstvo trebalo obratiti pažnju – prokomentirao je ovog četvrtka gradonačelnik Mato Franković situaciju u kojoj su se našli dubrovački studenti. Naime, zbog preniske cijene od 23 kune po obroku, restoran Teatar u kojem se do nedavno nalazila menza, odustao je od pružanja ove usluge studentima.

-Ministarstvo bi trebalo prilagoditi svoje uvjete tržišnim okolnostima koje su trenutno u Dubrovniku. Prema onome što sam čuo, to će se i napraviti te će se premostiti ovo razdoblje do otvaranja Studentskog doma. Nakon toga će studenti imati dobre uvjete. Do tada vjerujem da će ministarstvo riješiti problem obroka studenata dok se novim natječajem ne odabere tvrtka koja će im ga pružati. Mi nemamo za to ingerenciju, to je njihov posao – rekao je Franković.

Na novinarski upit je li Grad spreman izaći u susret studentima i pomoći, Franković je odgovorio negativno dodavši kako Grad više nema toliko sredstava za pomaganje brojnim ministarstvima što vrlo često radi.

-A, važno je istaknuti kako Dubrovnik ima mlado sveučilište koje je tek prije desetak godina počelo s razvitkom. Puno se dobrih stvari dogodilo u tom razdoblju, od rekonstrukcije bivše Stare bolnice, danas potpuno nove zgrade za studente pa do ljetnikovca Crijević – Pucić gdje se nalazi administrativni dio, a zatim i radovi na Studentskom domu na koji se čekalo dulje vrijeme. Ako gledamo paralelno razvoj sveučilišta i investicije koje su se događale, ne možemo biti u potpunosti nezadovoljni. Ipak, treba naglasiti kako će studenti imati puno bolje uvjete kada se izgradi Studentski dom – zaključio je gradonačelnik Mato Franković.

Pročitajte još

U SUBOTU Humanitarna malonogometna utakmica za Pera Matanu

Dulist

ODRŽAN RADNI SASTANAK Franković i Nardelli o modelima financiranja groblja Dubac

Dulist

Konzumova butiga na Pilama zatvorena do kraja lipnja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija