Grad

Franković za Telegraph: Očekujemo produljenje sezone, veseli nas broj rezervacija

Franković za Telegraph: Očekujemo produljenje sezone, veseli nas broj rezervacija

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković razgovarao je u ponedjeljak s novinarkom britanskog The Telegrapha Mary Novakovich te još jednom istaknuo kako je Dubrovnik sigurna destinacije i da su brojke vezano za COVID19 izuzetno povoljne. Izrazio je također zadovoljstvo zbog povratka britanskih turista, koji su ponovno na prvom mjestu po broju dolazaka. Gradonačelnik je govorio i o produženju sezone na rujan i listopad, za kada se pripremaju  programi za individualne goste te izrazio optimizam zbog stanja rezervacija za taj period, koji su na razini trenutačnih za kolovoz.

Jedna od tema bio je i prekomjerni turizam proteklih godina, mjere koje je gradska uprava poduzela po tom pitanju, ali i planovi za budućnost s obzirom na novonastalu situaciju.

”Ovo za nas predstavlja mogućnost za novi početak. Svjesni smo grešaka iz prošlosti i znamo što treba napraviti kako bi Dubrovnik ubuduće mogao funkcionirati kao kvalitetan grad za život i destinacija za putovanja, na temeljima održivosti. Posložili smo dolaske cruisera i autobusa s dnevnim izletnicima, Plan upravljanja dat će nam točne smjernice za daljnji razvoj povijesne jezgre, želimo se fokusirati na kvalitetu ponude i disperziju posjetitelja na okolna područja. Također, svjesni smo potrebe razvoja i drugih gospodarskih grana i tu budućnost vidimo u IT sektoru” – kazao je gradonačelnik Franković za The Telegraph.

Novinarka i fotograf Adam Batterbee od 15. do 22. kolovoza borave u Dubrovniku i na otoku Mljetu te pripremaju članak za britanski magazin koji broji dvadeset milijuna čitatelja mjesečno.

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist