GradUrednički izbor

Novinarka i fotograf britanskog magazina The Telegraph pripremaju članak o Dubrovniku

Novinarka i fotograf britanskog magazina The Telegraph pripremaju članak o Dubrovniku

U Dubrovniku ovih dana boravi britanska freelance novinarka hrvatskog porijekla Mary Novakovich, koja je vrsna poznavateljica hrvatske obale, a piše za prestižne britanske magazine, kao što su The Guardian, Conde Nast Traveller, The Telegraph, the Independent i Daily Mail. Novinarka i fotograf Adam Batterbee od 15. do 22. kolovoza borave u Dubrovniku i na otoku Mljetu te pripremaju članak za britanski The Telegraph koji broji dvadeset milijuna čitatelja mjesečno.

U Dubrovniku je novinarku i fotografa The Telegrapha dočekala direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić te im zaželjela dobrodošlicu. Razgovarali su o važnosti britanskog tržišta za Dubrovnik kao i o podizanju svijesti britanskim čitateljima o Dubrovniku, kao jednoj od najsigurnijih destinacija na Mediteranu. Dubrovnik i okolica, kao kontinuirano najpopularnija destinacija za Britance i etablirani turistički brand na UK tržištu idealan su spoj kulturne i povijesne baštine te prirodnih ljepota, a dodatno bogatstvo eno-gastro ponude je dobitna kombinacija za sve britanske posjetitelje. Povratak prirodi trend je koji danas Britanci posebno slijede, a odnosi se na raznovrstan i povrh svega siguran odmor. Kombinacija grada i prirode, poput Mljeta, s poznatim prirodnim ljepotama i tradicionalna izvrsnost ponude i bogata kulturno-povijesna baština Dubrovnika čini jedinstveno iskustvo za sve Britance i u ovim izazovnim vremenima.
Britansko tržište je najvažnije emitivno tržište Dubrovnika, čiji se turisti tradicionalno nalaze na vrhu top ljestvice najbrojnijih turista u našem gradu. Trenutno su britanski turisti ponovno na prvom mjest, a na dan 13. kolovoza u Dubrovniku je boravilo 2474 Britanca.

S Ujedinjenim kraljevstvom trenutno smo povezani s 36 letova tjedno, a prijevoznici British Airways, EasyJet i Jet2.com povezuju nas s Londonom, Manchesterom, Newcastleom, Bristolom, Birminghamom i Edinburghom. Intenziviranjem zračnog prometa, promidžbom u britanskim prestižnim medijima i dobrom epidemiološkom situacijom u Dubrovniku, očekuje se porast broja turista s britanskog tržišta, navode iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Tijekom svog boravka u Dubrovniku i na Mljetu novinarka i fotograf će odsjesti u Jadranskim luksuznim hotelima, Excelsioru i Odiseju te u apartmanima Pine tree na Mljetu.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

[FOTO] KORAK DO FINALA Jugaši pobijedili u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

NAKON 22 GODINE Iliana Stojanović odlazi iz ‘Masline’, novi ravnatelj Božidar Šustić

Dulist