Aktualno

FRANKOVIĆ UZ OBLJETNICU OSNUTKA ONB-A ‘Svakodnevno ste riskirali svoje živote i pružili nam nadu u bolje dane’

FRANKOVIĆ UZ OBLJETNICU OSNUTKA ONB-A 'Svakodnevno ste riskirali svoje živote i pružili nam nadu u bolje dane'

U povodu obljetnice osnutka Odreda naoružanih brodova Dubrovnik, gradonačelnik Mato Franković uputio je čestitku, koju prenosimo u nastavku:

Poštovani pripadnici Odreda naoružanih brodova,

današnji dan, 23. rujna, zauvijek će ostati utkan u povijest našeg grada. Prije 31 godinu osnovan je Odred naoružanih brodova koji je nedvojbeno bio jedan od najvažnijih činitelja u obrani Dubrovnika. Na današnji dan prvi je put u ratnu misiju krenuo gliser „Sveti Vlaho“. Kada se prisjetimo tih vremena, zaista je malo reći hvala za sve ono što su pomorski dragovoljci Odreda učinili za sve nas.

U razdoblju od rujna 1991. do prosinca 1992., srčano ste prkosili pomorskoj blokadi te svojim gliserima prešli preko 50.000 nautičkih milja, prevezli više od 5 tisuća civila, ranjenika i vojnika te prebacili više od 4 tisuće tona raznog tereta. Svakodnevno ste riskirali svoje živote i pokazali veliku smionost i razboritost, a svima nama pružili nadu u bolje dane.

Nikada nećemo zaboraviti poginule pripadnike Odreda naoružanih brodova koji su bili tu kada ih je ovaj grad trebao. Njihov obol je trajan i vrijedan našeg vječnog poštovanja.

Stoga još jednom, u moje osobno ime, u ime Grada Dubrovnika i svih građana, koji od prvog dana itekako cijene sve što ste učinili za naš grad, jedno veliko hvala!

S poštovanjem,

Gradonačelnik Mato Franković

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist