Politika

FRANKOVIĆ: ‘Uvjeren sam u apsolutnu pobjedu na ovim izborima’

Danas je u Petilovrijencima HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Mato Franković zajedno sa svojim kandidatkinjama za zamjenice, Orlandom Tokić i Jelkom Tepšić, održao završnu konferenciju za medije.

– Danas je posljednji dan kampanje. Zahvalio bih se svim medijima na praćenju HDZ-a, mene kandidata za gradonačelnika, mojih zamjenica i kandidata s liste. Mi smo ovu kampanju započeli i završavamo je u jednom afirmativnom tonu. Predstavljali smo programe koje smo nudili građanima Grada Dubrovnika u rješavanju brojnih problema po pitanju vodoobskrbe, stanovanja te smo organizirali okrugle stolove sa stručnjacima kako bismo dokazali kako imamo što za reći nudimo brojna rješenja – kazao je Franković.

– Želio bih se osvrnuti na sve pozitivno i negativno. Vidjeli ste da smo vrlo rijetko spominjali naše političke oponente dok su oni na dnevnoj bazi gradili svoj program na meni. Pozivam još jednom svog protukandidata i sve koji njega podržavaju da se ovaj dio ‘fotofiniša’ odradi u ‘fair playu’. Vidjeli smo kako je jučer bilo određenih napada na moju obitelj, a ja to puno lakše mogu podnijeti nego oni. U ovom Gradu moramo svi skupa zajedno živjeti od ponedjeljka – i surađivati. Uvjeren sam u apsolutnu pobjedu na ovim izborima mene kao kandidata za gradonačelnika zajedno sa svojim zamjenicama. Želim biti gradonačelnik svih građana Grada Dubrovnika. Moj posao je rješavati probleme građana, a ne baviti se ideologijom. Svjesni smo i spremni na izazove koji su pred nama. Vjerujem kako ćemo od idućeg tjedna krenuti snažno naprijed. Od idućeg tjedna idemo raditi – rekao je Franković.

Na pitanje kako će se navodna moguća koalicija HDZ-a i HNS-a nacionalnoj razini o mogućoj koaliciji odraziti na gradskoj razini odnosno na Gradsko vijeće, odgovorio je:

– Gradsko vijeće Grada Dubrovnika ima čvrstu i stabilnu većinu koja ne uključuje HNS. Očekujemo od vijećnika HNS da se u Gradskom vijeću ponašaju konstruktivno i naravno kritiziraju kad ja kao budući gradonačelnik nešto predložim, ako imaju neki bolji prijedlog. Nemam jasne spoznaje o koaliciji HDZ-a i HNS-a na nacionalnoj razini, ali imam spoznaju od dovoljnom broju ruka u Hrvatskom parlamentu, o brojci koja je veća od 76 ruku. Kao saborski zastupnik kažem da HDZ nema nikakvih problema s parlamentarnom većinom. Gospodin Jandroković je obavijestio javnost o predstavljanju budućih ministara i usvajanju ministara u Parlamentu –

Odgovarajući isto tako na novinarsko pitanje, osvrnuo se na špekulacije o obustavljanju radova na pročistaču.

– Moram reći iskreno da sam dobio vrlo sličnu informaciju. Jutros sam se sučeljavao s gospodinom Dujmovićem i pokušao sam od njega doznati informaciju je li točno kako su radovi na pročistaču obustavljeni. Nije mi jasno rekao, no moje spoznaje kažu kako je u građevinski dnevnik upisana obustava radova na pročistaču. I također imam spoznaje kako sada optimističan rok s posljednje koordinacije za izgradnju pročistača jest kraj studenog, ali je i taj rok došao u pitanje obzirom da su radovi obustavljeni. Je li to istina ili nije, odgovorna osoba u Vodovodu, gospodin Dujmović, nije mi dao odgovor. Vjerujem kako ću već idući tjedan kao jedan od prvih podsjetnika javnim tvrtkama, posjetiti i Vodovod i tamo provjeriti dokumentaciju i uvjeriti u kojoj fazi se nalazi pročistač za vodu. Jasno je da neće biti gotov u srpnju i najoptimističniji rokovi u ovom trenutku je studeni 2017., a navodno i veljača iduće godine. Mislim kako bi o tome trebala nešto znati i dubrovačka javnost – rekao je Franković.

Pročitajte još

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

VLAHUŠIĆ ‘Dubrovnik ima ograničene razvojne mogućnosti dok u cijelosti ne bude upravljao morem od Belvedera do Elafita’

Dulist

Cossiga posmrtno proglašen počasnim građaninom, Trostmannu nagrada za životno djelo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija