Politika

FRANKOVIĆ: ‘Uvjeren sam u apsolutnu pobjedu na ovim izborima’

FRANKOVIĆ: ‘Uvjeren sam u apsolutnu pobjedu na ovim izborima’

Danas je u Petilovrijencima HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Mato Franković zajedno sa svojim kandidatkinjama za zamjenice, Orlandom Tokić i Jelkom Tepšić, održao završnu konferenciju za medije.

– Danas je posljednji dan kampanje. Zahvalio bih se svim medijima na praćenju HDZ-a, mene kandidata za gradonačelnika, mojih zamjenica i kandidata s liste. Mi smo ovu kampanju započeli i završavamo je u jednom afirmativnom tonu. Predstavljali smo programe koje smo nudili građanima Grada Dubrovnika u rješavanju brojnih problema po pitanju vodoobskrbe, stanovanja te smo organizirali okrugle stolove sa stručnjacima kako bismo dokazali kako imamo što za reći nudimo brojna rješenja – kazao je Franković.

– Želio bih se osvrnuti na sve pozitivno i negativno. Vidjeli ste da smo vrlo rijetko spominjali naše političke oponente dok su oni na dnevnoj bazi gradili svoj program na meni. Pozivam još jednom svog protukandidata i sve koji njega podržavaju da se ovaj dio ‘fotofiniša’ odradi u ‘fair playu’. Vidjeli smo kako je jučer bilo određenih napada na moju obitelj, a ja to puno lakše mogu podnijeti nego oni. U ovom Gradu moramo svi skupa zajedno živjeti od ponedjeljka – i surađivati. Uvjeren sam u apsolutnu pobjedu na ovim izborima mene kao kandidata za gradonačelnika zajedno sa svojim zamjenicama. Želim biti gradonačelnik svih građana Grada Dubrovnika. Moj posao je rješavati probleme građana, a ne baviti se ideologijom. Svjesni smo i spremni na izazove koji su pred nama. Vjerujem kako ćemo od idućeg tjedna krenuti snažno naprijed. Od idućeg tjedna idemo raditi – rekao je Franković.

Na pitanje kako će se navodna moguća koalicija HDZ-a i HNS-a nacionalnoj razini o mogućoj koaliciji odraziti na gradskoj razini odnosno na Gradsko vijeće, odgovorio je:

– Gradsko vijeće Grada Dubrovnika ima čvrstu i stabilnu većinu koja ne uključuje HNS. Očekujemo od vijećnika HNS da se u Gradskom vijeću ponašaju konstruktivno i naravno kritiziraju kad ja kao budući gradonačelnik nešto predložim, ako imaju neki bolji prijedlog. Nemam jasne spoznaje o koaliciji HDZ-a i HNS-a na nacionalnoj razini, ali imam spoznaju od dovoljnom broju ruka u Hrvatskom parlamentu, o brojci koja je veća od 76 ruku. Kao saborski zastupnik kažem da HDZ nema nikakvih problema s parlamentarnom većinom. Gospodin Jandroković je obavijestio javnost o predstavljanju budućih ministara i usvajanju ministara u Parlamentu –

Odgovarajući isto tako na novinarsko pitanje, osvrnuo se na špekulacije o obustavljanju radova na pročistaču.

– Moram reći iskreno da sam dobio vrlo sličnu informaciju. Jutros sam se sučeljavao s gospodinom Dujmovićem i pokušao sam od njega doznati informaciju je li točno kako su radovi na pročistaču obustavljeni. Nije mi jasno rekao, no moje spoznaje kažu kako je u građevinski dnevnik upisana obustava radova na pročistaču. I također imam spoznaje kako sada optimističan rok s posljednje koordinacije za izgradnju pročistača jest kraj studenog, ali je i taj rok došao u pitanje obzirom da su radovi obustavljeni. Je li to istina ili nije, odgovorna osoba u Vodovodu, gospodin Dujmović, nije mi dao odgovor. Vjerujem kako ću već idući tjedan kao jedan od prvih podsjetnika javnim tvrtkama, posjetiti i Vodovod i tamo provjeriti dokumentaciju i uvjeriti u kojoj fazi se nalazi pročistač za vodu. Jasno je da neće biti gotov u srpnju i najoptimističniji rokovi u ovom trenutku je studeni 2017., a navodno i veljača iduće godine. Mislim kako bi o tome trebala nešto znati i dubrovačka javnost – rekao je Franković.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist