Grad

FRANKOVIĆ UGOSTIO STIPENDISTE ‘Ulaganje u mlade ljude je ključ razvoja’

FRANKOVIĆ UGOSTIO STIPENDISTE 'Ulaganje u mlade ljude je ključ razvoja'

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić primili su u gradskoj vijećnici danas učenike i studente odnosno njihove roditelje koji su u ovoj školskoj godini ostvarili pravo na stipendiju Grada Dubrovnika.

Za akademsku godinu 2018./2019. dodijeljeno je ukupno 55 stipendija u pet kategorija, za što će Grad Dubrovnik na godišnjoj razini izdvojiti milijun kuna. Gradonačelnik Franković je danas svečano uručio ugovore o stipendijama.

-Vjerujem da će Grad Dubrovnik u nadolazećem razdoblju nastaviti povećavati broj stipendija, jer ulaganje u mlade ljude je ključ razvoja, a ja sam siguran da će netko od vas preuzeti odgovorne dužnosti u gradu, županiji i državi. Svijet ostaje na mladima i zato je važno poticati znanstveno obrazovanje na području Grada Dubrovnika – istaknuo je ovom prigodom gradonačelnik Franković.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić rekao je kako je Grad Dubrovnik ove godine povećao broj stipendija, napomenuvši kako ih je prošle godine dodijeljeno 37. Istaknuo je još i kako je bitno paziti na odredbe ugovora, a za sve moguće probleme je pozvao stipendiste da se jave nadležnom upravnom odjelu. Za nadarene studente dodijeljeno je ukupno 22 stipendije, za učenike i studente deficitarnih zanimanja 16 stipendija: pet stipendija učenicima i 11 stipendija studentima. Za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovinskog stanja dodijeljeno je ukupno 16 stipendija, 6 učeničkih i 10 studentskih. U kategoriji studenata osoba s invaliditetom pravo na stipendiju ostvarila je jedna osoba.

Učenici koji se školuju u Dubrovniku dobivat će 320 kuna mjesečno, dok će oni koji se školuju izvan Dubrovnika primati 640 kuna mjesečno. Za studente koji se školuju u Dubrovniku iznos stipendije je 600 kuna mjesečno, a za one koji su na školovanju izvan Dubrovnika 1000 kuna mjesečno. Stipendija ne uključuje mjesece srpanj i kolovoz.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist