Grad

Franković s ravnateljicama vrtića i škola o prilagodbi mjerama i cijepljenim djelatnicima

Gradonačelnik Mato Franković održao je sastanak s ravnateljicama osnovnih škola i dječjih vrtića s područja Grada Dubrovnika. Ravnateljice su izvijestile gradonačelnika Frankovića o protekloj školskoj i pedagoškoj godini, uspješno provedenoj prilagodbi svim COVID mjerama, kao i o broju dosad cijepljenih djelatnika.

Gradonačelnik je ovom prigodom kazao kako su u novom mandatu istaknuti prioriteti u podizanju standarda osnovnog školstva i predškolskog obrazovanja, a to su početak gradnje Osnovne škole Marina Getaldića u Ulici Ilije Sarake, energetska obnova i dogradnja OŠ Mokošica, kao i rekonstrukcija vrtića Pčelica, čemu će prethoditi vrlo važan infrastrukturni zahvat – izgradnja ceste Tamarić, potom energetska obnova OŠ Marina Držića i to dijela škole s posebnim programom te izgradnja sportske dvorane za OŠ Antuna Masle u Orašcu.

Radovi na rekonstrukciji postojeće zgrade OŠ Marina Getaldića te izgradnja i adaptacija zgrade u Ulici Ilije Sarake očekuju se do kraja ove godine, čime će se steći uvjeti za organizaciju nastave za više od 300 učenika ove škole u potpunosti u povijesnoj jezgri.

-Nakon što se iznađu potrebna sredstva putem EU fondova za OŠ Mokošica, a nakon što dobijemo građevinsku dozvolu za navedenu školu, započet ćemo s njezinom dogradnjom, što bi trebalo biti najdalje do kraja 2022. godine. S obzirom da je za izgradnju dvorane OŠ Orašac pripremljena sva dokumentacija i ishođena građevinska dozvola sve je spremno za EU natječaj te ćemo se na isti prijaviti čim bude otvoren i time započeti i ovu u investiciju – kazao je gradonačelnik Mato Franković.

Što se tiče dječjih vrtića, pri kraju je podjela vrtića na dvije ustanove i očekuje se da će do kraja mjeseca stići potrebna suglasnost Županije, s obzirom da su se uskladili sa svim upućenim zahtjevima. U nadolazećem periodu planira se nastaviti s daljnjim ulaganjima u dječje vrtiće.

-Gotovo sve glavne zgrade su energetski obnovljene, potrebno je još osigurati adekvatne uvijete na Osojniku te je zbog nedostatka prostora potrebno žurno riješiti zgradu HEP-a u Gružu, čime bi se riješio problem nedostatka vrtićkih mjesta na području užeg dijela grada – naglasio je također gradonačelnik Franković.

Uz Frankovića, na sastanku su bili i zamjenica Jelka Tepšić te pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ZA ALGEMEEN DAGBLAD Ulažemo velike napore u zadržavanje ‘zelenog’ statusa

Dulist

Dizala za osobe s invaliditetom na Šipanu, Lopudu i Kalamoti

Dulist

VRATIO SE NOĆNI, LJETNI ŠUŠUR Tri tisuće ljudi trenutno je u điru Stradunom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija