Grad

Franković s ravnateljicama vrtića i škola o prilagodbi mjerama i cijepljenim djelatnicima

Gradonačelnik Mato Franković održao je sastanak s ravnateljicama osnovnih škola i dječjih vrtića s područja Grada Dubrovnika. Ravnateljice su izvijestile gradonačelnika Frankovića o protekloj školskoj i pedagoškoj godini, uspješno provedenoj prilagodbi svim COVID mjerama, kao i o broju dosad cijepljenih djelatnika.

Gradonačelnik je ovom prigodom kazao kako su u novom mandatu istaknuti prioriteti u podizanju standarda osnovnog školstva i predškolskog obrazovanja, a to su početak gradnje Osnovne škole Marina Getaldića u Ulici Ilije Sarake, energetska obnova i dogradnja OŠ Mokošica, kao i rekonstrukcija vrtića Pčelica, čemu će prethoditi vrlo važan infrastrukturni zahvat – izgradnja ceste Tamarić, potom energetska obnova OŠ Marina Držića i to dijela škole s posebnim programom te izgradnja sportske dvorane za OŠ Antuna Masle u Orašcu.

Radovi na rekonstrukciji postojeće zgrade OŠ Marina Getaldića te izgradnja i adaptacija zgrade u Ulici Ilije Sarake očekuju se do kraja ove godine, čime će se steći uvjeti za organizaciju nastave za više od 300 učenika ove škole u potpunosti u povijesnoj jezgri.

-Nakon što se iznađu potrebna sredstva putem EU fondova za OŠ Mokošica, a nakon što dobijemo građevinsku dozvolu za navedenu školu, započet ćemo s njezinom dogradnjom, što bi trebalo biti najdalje do kraja 2022. godine. S obzirom da je za izgradnju dvorane OŠ Orašac pripremljena sva dokumentacija i ishođena građevinska dozvola sve je spremno za EU natječaj te ćemo se na isti prijaviti čim bude otvoren i time započeti i ovu u investiciju – kazao je gradonačelnik Mato Franković.

Što se tiče dječjih vrtića, pri kraju je podjela vrtića na dvije ustanove i očekuje se da će do kraja mjeseca stići potrebna suglasnost Županije, s obzirom da su se uskladili sa svim upućenim zahtjevima. U nadolazećem periodu planira se nastaviti s daljnjim ulaganjima u dječje vrtiće.

-Gotovo sve glavne zgrade su energetski obnovljene, potrebno je još osigurati adekvatne uvijete na Osojniku te je zbog nedostatka prostora potrebno žurno riješiti zgradu HEP-a u Gružu, čime bi se riješio problem nedostatka vrtićkih mjesta na području užeg dijela grada – naglasio je također gradonačelnik Franković.

Uz Frankovića, na sastanku su bili i zamjenica Jelka Tepšić te pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.

Pročitajte još

Turkish Airlines planira kroz cijeli listopad prometovati prema Dubrovniku

Dulist

TUŽNA VIJEST Napustio nas je don Grgo Tomić, dugogodišnji lapadski župnik

Dulist

BRAVO, PATRIK! Dvostruki prvak Hrvatske u badmintonu na prijemu kod gradonačelnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija