Grad

Franković s ministricom Obuljen Koržinek o obnovi ljetnikovca u Mokošici

page ljetnikovac preza

Održana je prezentacija statusa projektne revitalizacije ljetnikovca Gučetić-Lazarević u Mokošici kojoj su nazočili ministrica kulture i medija Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima

Glavni projekt rekonstrukcije ljetnikovca Hrvatskog restauratorskog zavoda, a na temelju kojeg je u srpnju 2023. ishođena građevinska dozvola, predstavila je glavna projektantica obnove ljetnikovca, arhitektica Ana Škevin Mikulandra.

Pojekt obnove ljetnikovca Gučetić – Lazarević vodi Zavod za obnovu Dubrovnika, a  po dovršetku izrade izvedbenog projekta, financiranje izvođenja radova obnove cijelog kompleksa planira se prijaviti na dostupne europske fondove. Ravnateljica Zavoda Mihaela Skurić izvijestila je ministricu i gradonačelnika i o statusu projekta rekonstrukcije ljetnikovca Bozdari- Škaprlenda. Za obnovu ovog ljetnikovca izrađeno je idejno rješenje dok će se izradi glavnog projekta pristupiti nakon donošenja izmjena i dopuna prostorno-planske dokumentacije.

Projekt „Dubrovački ljetnikovci“, koji je u 2022. dobio i vizualni identitet, uz dva navedena ljetnikovca uključuje i druge objekti ladanjske arhitekture u vlasništvu Grada Dubrovnika poput ljetnikovca Restić, koji također zahtijeva potpunu rekonstrukciju i adaptaciju.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist