Politika

Franković: ‘Osuđujem Sanaderove postupke, ali kolektivna politička odgovornost HDZ-a ne postoji’

Franković: 'Osuđujem Sanaderove postupke, ali kolektivna politička odgovornost HDZ-a ne postoji'

Ja prezirem sve one koji se bave korupcijskim radnjama. Iza svake stoji ime i prezime te ne postoji kolektivna politička odgovornost, nego onoga koji je u datom trenutku zloupotrijebio svoju dužnost. Svjedoci smo da su takve osobe postojale i u našem gradu koje su gradske novce koristile za osobne potrebe i pravomoćno su osuđene zbog toga – izjavio je gradonačelnik Mato Franković, ujedno predsjednik GO HDZ-a te HDZ-ov saborski vijećnik povodom nepravomoćne presude bivšem premijeru Ivu Sanaderu u aferi Fimi media.

Podsjetimo, Sanaderu je u petak na ponovljenom suđenju izrečena kazna od osam godina zatvora, a kao odgovornim proglašen je i HDZ kao prva stranka optužena za korupciju zbog izvlačenja novca preko spomenute marketinške agencije.

‘Prvooptuženi Sanader organizirao je grupu ljudi za počinjenje kaznenih djela. Od 24 milijuna kuna, osam je otišlo u HDZ, dio je dan Sanaderu za put u SAD, te za odijela. HDZ je odgovoran što je od 2005. do 2009. kaznenim djelima Sanadera i Branka Pavošević pribavio sebi nepripadno dobit od 14 milijuna kuna. Od Sanadera i članova obitelji oduzima se 275 tisuća kuna’, navodi se u obrazloženju presude.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist