Politika

Dubrovački HDZ obilježava 31. rođendan

Dubrovački HDZ obilježava 31. rođendan

Dubrovački HDZ slavi svoj 31. rođendan, no ove godine bez svečane proslave. Tim povodom predstavnici Gradskog odbora stranke položili su vijence i zapalili svijeće kod Spomen križa na groblju Boninovo kao znak sjećanja i zahvalnosti za sve stradale i poginule branitelje koji su svoje živote dali za obranu hrvatskog juga!
Kako navode u priopćenju, 11. studenog 1989. godine u ‘Karaci’ hrabra skupina ljudi predvođena gosparom Ivom Jelićem i utemeljiteljima osnovala je Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Dubrovnik s jednim ciljem, a to je slobodna i neovisna domovina Hrvatska.

-HDZ je bio sredstvo kako ostvariti stoljetni san hrvatskog naroda. Od tada do danas, prošla je 31 godina u kojima je bilo uspona i padova. Ali, upravo zahvaljujući Vladam predvođenim HDZ-om ostvarili smo brojne strateške ciljeve, postali smo međunarodno priznata i poštovana zemlja,  dio smo NATO saveza, punopravna smo članica Europske unije. Dragi članovi HDZ-a, a posebno poštovani utemeljitelji, čestitam vam Vaš dan. Naša dužnost je predano i časno nastaviti služiti našem Gradu!- rekao je uz obljetnicu predsjednik Gradskog odbora i gradonačelnik Mato Franković.

Sveta misa za sve pokojne članice i članove stranke te hrvatske branitelje održat će se danas u Katedrali u 18 sati, a predvodit će je župnik don Marin Lučić. Zbog epidemije koronavirusa u sklopu ovogodišnjeg programa obilježavanja, a zbog poštivanja epidemioloških mjera i uputa Stožera neće se održati svečana proslava u Kazalištu Marina Držića te tradicionalno okupljanje u “Karaci”.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist