Aktualno

Franković održao predavanje studentima Libertasa

Gradonačelnik Mato Franković održao je u srijedu predavanje studentima preddiplomskog stručnog studija Turistički i hotelski menadžment Libertas međunarodnog sveučilišta.

Gradonačelnik je dvadesetak studentica i studenata Libertasa pobliže upoznao s projektom ‘Poštujmo Grad’ izloživši im sve aktivnosti, mjere i projekte koje je Grad Dubrovnik s partnerima, uključujući i one međunarodne, poduzeo kako bi Dubrovnik od odredišta opterećenog nekontroliranim turizmom prometnuo u destinaciju koja svojom najzastupljenijom granom gospodarstva upravlja na održiv i odgovoran način, ističu u priopćenju iz Grada Dubrovnika.

Pritom se osvrnuo na suradnju s međunarodnim udruženjem Cruise Lines International Association (CLIA), na kapitalne projekte poput Park ‘n’ Ride sustava ili izgradnje novog cruise terminala, ali i na strateški okvir kao što je donošenje prvog hrvatskog Plana upravljanja povijesnom jezgrom. Gradonačelnik je dubrovačkim studentima na interaktivan način približio kompleksnu problematiku upravljanja turizmom u povijesnom gradu poput Dubrovnika, a oni su svoje zanimanje potkrijepili pitanjima o brojnim vezanim temama poput rada ugostiteljskih i smještajnih objekata zimi ili izgradnje brze ceste do zračne luke Dubrovnik.

Posebno zanimljivim studenti Libertasa našli su i brojne primjere aplikativnih rješenja koje je Grad Dubrovnik osmislio i realizirao kao vodeći hrvatski Smart City grad.

Studenti druge i treće godine u Veliku vijećnicu Grada Dubrovnika stigli su na inicijativu i u pratnji profesora Milana Perića, voditelja Podružnice Dubrovnik, a pridružio im se i profesor Dasen Jasprica, također predavač na ovom međunarodnom sveučilištu.

Pročitajte još

Stožer donio novu odluku o maskama

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE STANJE U ŽUPANIJI U 10 godina dvostruko veći broj djece s prekomjernom težinom

Andrea Falkoni Račić

Uhićen mladić iz Splita koji je autom udario policajca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija