Grad

Franković: ‘Odlaskom gospara Nevena Jerkovića, Dubrovnik je izgubio vrsnog turističkog stručnjaka i zaljubljenika u ovaj Grad’

Franković: 'Odlaskom gospara Nevena Jerkovića, Dubrovnik je izgubio vrsnog turističkog stručnjaka i zaljubljenika u ovaj Grad'

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je izraze sućuti obitelji gospara Nevena Jerkovića. Tekst sućuti prenosimo u nastavku:

Poštovana obitelji,

Odlaskom gospara Nevena Jerkovića Dubrovnik je izgubio vrsnog turističkog stručnjaka i zaljubljenika u ovaj Grad. Možemo slobodno reći da je bio jedan od onih koji su gradili dubrovački turizam, a prošao je sve njegove dijelove, od onih početnih do rukovodećih poslova i predstavništava u inozemstvu.

Bio je neumorni promicatelj svog Grada i Domovine i kroz brojne stručne članke i putopise, ali je i širio vidike svojim sugrađanima upoznajući ih s radošću putovanja i otkrivanja novih zanimljivih destinacija. Koliko je stručan i posvećen bio onome što je radio svjedoče i brojna priznanja, osobito za promicanje pomorske kulture, što mu je bila posebna ljubav i o čemu je objavio tri knjige.

Teško je ovih dana gledati kako nam odlaze uvaženi sugrađani, bez kojih ovaj grad više neće biti isti. Iskreno žalimo i za odlaskom gospara Nevena. U Vašoj tuzi pronađite zrno utjehe u činjenici kako je svojim djelima ostavio značajan trag u povijesti ovog Grada, koji će mu na tome uvijek biti zahvalan.

U svoje osobno i ime Grada Dubrovnika izražavam cijeloj obitelji iskrenu sućut.

Gradonačelnik

Mato Franković

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist