Grad

FRANKOVIĆ OBIŠAO RADOVE NA LAPADSKOJ OBALI ‘Ne prihvaćamo ucjene, dijalog da!’

FRANKOVIĆ OBIŠAO RADOVE NA LAPADSKOJ OBALI 'Ne prihvaćamo ucjene, dijalog da!'

U sklopu rekonstrukcije Lapadske obale ovog su ponedjeljka započeli radovi na pobijanju pilota, a tim je povodom gradilište u utorak ujutro obišao i gradonačelnik Mato Franković.
Rekao je kako je pobijanje pilota težak i zahtjevan proces koji će uzeti prilično vremena. Inače, upravo su pobijanje pilota i izgradnja obalnog zida najveći i najzahtjevniji radovi na ovom projektu financiranom europskim i nacionalnim sredstvima.
-Uvjeren sam da će se ići zacrtanim tempom i da će Lapadska obala na zadovoljstvo naši sugrađana biti završena u predviđenim rokovima – rekao je gradonačelnik dodavši kako je uvjeren da će se do početka radova na 3. i 4. fazi steći svi potrebni uvjeti za normalan nastavak radova bez zastoja.
Zbog poskupljenja građevinskog materijala, u ovom slučaju čelika, rađene su i određene korekcije projekta, odnosno napravljena je zamjena materijala. Gradonačelnik je rekao kako poskupljenje opterećuje sve radove koji se trenutno izvode, no Grad je, dodao je, izbjegao značajno poskupljenje čelika.
Na pitanje vezano za spor s Marinom Frapom, a koji se odnosi na ranije spomenutu 3. i 4. fazu projekta, poručio je još jednom kako na ucjene neće pristajati. Na dijalog pak da.
Privremena pročelnica Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Paula Pikunić Vugdelija rekla je kako su se čelične cijevi zamijenile cijevima od stakloplastike čime se postigla ušteda, ali su se izbjegli i potencijalni problemi.
-Nakon što se završi nekoliko prvih pilota ide proizvodnja armirano betonske zavjese koja je zapravo obalni zid. Ona se proizvodi na parkiralištu ispred Marine Frapa. To je privremeni pogon za proizvodnju zavjesa. S obzirom da se radi o jakom uskom prostoru u koridoru jednosmjerne ceste bit će povremenih zastoja u prometu – rekla je te pozvala stanare na razumijevanje jer neće uvijek biti moguće proći automobilima zbog izvođenja radova.
Nakon završetka obalnog zida kreće se sa samom rekonstrukcijom trupa ceste u koju se polažu sve projektom predviđene instalacije.
Podsjetimo, gradonačelnik Mato Franković potpisao je 16. ožujka ugovor s predstavnicima izvođača radova i stručnog nadzora za radove na rekonstrukciji i proširenju Lapadske obale. Investicija je vrijedna 70 milijuna kuna, koje je Grad Dubrovnik osigurao bespovratno kroz europske fondove i nacionalna sredstva. Projekt je u potpunosti financiran izvanproračunski, europskim i nacionalnim sredstvima.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist