Grad

Franković o Radici: ‘Pamtiti ćemo kao velikog domoljuba koji je donio istinu o prošlosti’

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je brzojav sućuti obitelji Joška Radice, dugogodišnjeg predsjednika Upravnog vijeća Zaklade Blaga djela i dobitnika godišnje nagrade Grada Dubrovnika 2003. godine. Tekst brzojava prenosimo u cijelosti.

‘Poštovana obitelji Radica,

S velikom tugom i uz duboko žaljenje primili smo vijest da nas je napustio cijenjeni Joško Radica, vrsni pravnik koji je svojim predanim radom znatno doprinio obnovi Zaklade Blaga djela, organizaciji od neprocjenjive vrijednosti za Grad Dubrovnik.

Tijekom dugogodišnjeg djelovanja na čelu Upravnog vijeća, neumornim uspješnim i dobrovoljnim radom upisao je svoje ime u povijest ove višestoljetne dobrotvorne institucije, o čemu svjedoči i posebno priznanje za velike zasluge koje mu je vodstvo Zaklade jednoglasno dodijelilo početkom ove godine. Za iznimna djela koja je napravio za svoj Grad, zasluženo je primio i godišnju nagradu Grada Dubrovnika 2003. godine.

Uz svoj Grad, naročito je poštovao i Hrvatsku te ćemo ga pamtiti kao velikog domoljuba, zbog čega je nažalost prošao i političko zatvoreništvo. Svoj opsežan istraživački rad uobličio je u vrijednu knjigu Sve naše Dakse u kojoj je ukazao je na nepravdu tijekom razdoblja jugokomunističke vlasti i time odao počast žrtvama, stanovnicima grada i šireg dubrovačkog područja. Njegova druga knjiga Istine nikad dosta predstavlja nastavak njegovog istraživačkog djelovanja, u kojem ne donosi vrijednosni sud već istinu o prošlosti kao temelj za budućnost svih generacija koje dolaze.

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno izražavam iskrenu i duboku sućut’, stoji u potpisu Franković

Pročitajte još

Započela sanacija zgrade TUŠ-a u Dubrovniku

Dulist

SASTANAK U UPRAVI OiV: Organizirat ćemo tim s neovisnim komunikacijskim stručnjacima, ali i Lopuđanima

Dulist

ZBOG REGATE Od srijede do nedjelje zatvoren parking u Ulici Ivana Zajca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija