Grad

VJEŽBA ‘KOLOČEP 2021.’ Dubrovački vatrogasci provjerili spremnost za novu požarnu sezonu

Mjesec svibanj u Hrvatskoj se obilježava kao mjesec zaštite od požara kojeg vatrogasci obilježavaju nizom aktivnosti. Tako su i dubrovački vatrogasci, kako bi provjerili sposobnost i koordinaciju žurnih službi zaduženih za gašenje požara na području grada Dubrovnika, posebice na otocima zbog specifičnosti samog područja, održali ovog utorka vatrogasnu vježbu ‘Koločep 2021.’

Vježbu je, zajedno sa zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci Stijepkom Krilanovićem, pratio i dubrovački gradonačelnik, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika Mato Franković.

Cilj vježbe bila je provjera u kojem je vremenskom razdoblju moguće pristupiti gašenju požara na otoku Koločepu vatrogasnih snaga stacioniranih na samom otoku te u kojem vremenu je moguće da vatrogasci s kopna pristupe gašenju otoka. Ujedno je provjerena ispravnosti vatrogasne opreme koja se nalazi na otoku i je li ta oprema dostatna da pokrije zahtjeve požara koji je zahvatio 30 posto otoka.

Sudjelovali su pripadnici JVP Dubrovački vatrogasci, DVD Koločep, a u vježbi je korišten i vatrogasni brod ‘Orlando’, kojeg je Grad Dubrovnik nabavio prije dvije godine ponajprije za vatrogasnu zaštitu naših otoka. Grad Dubrovnik, inače je u proteklom razdoblju uložio značajna sredstva u vatrogastvo od nabavka opreme i uređenja vatrogasnih domova do brige za vatrogasce s kojima je potpisan novi kolektivni ugovor uz povećanje plaća.

Pročitajte još

SASTANAK U UPRAVI OiV: Organizirat ćemo tim s neovisnim komunikacijskim stručnjacima, ali i Lopuđanima

Dulist

ZBOG REGATE Od srijede do nedjelje zatvoren parking u Ulici Ivana Zajca

Dulist

Nastavlja se kontrola mačje populacije u Gradu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija