Grad

FRANKOVIĆ O ODRŽIVOM TURIZMU Puno posla je još pred nama kako bi sve stavili na svoje mjesto

FRANKOVIĆ O ODRŽIVOM TURIZMU Puno posla je još pred nama kako bi sve stavili na svoje mjesto

Gradonačelnik Mato Franković osvrnuo se na svom Facebooku profilu na turističke rezultate Dubrovnika. Naveo je tako kako bilježimo izvrsne turističke rezultate u prvih osam mjeseci 2020.
Ističe kako je u kolovozu ostvareno 93 posto noćenja usporedno s 2019. godinom te da su pred nama najave za izvrstan rujan i listopad.
-Ohrabrujuća je potvrda dolazaka charter letova iz Seoula što znači da je otpočeo oporavak i istočnog tržišta koje se od vremena početka korone do danas nije vratilo. Bilježimo dobre najave i za zimske mjesece te sam uvjeren kako ćemo u suradnji sa Zračnom lukom Dubrovnik uspjeti s povezivanjem Dubrovnika i međunarodnih destinacija i tijekom zime. Cruise turizam se također odlično oporavlja, a Dubrovnik je opet Grad s najviše uplovljavanja cruise brodova u Hrvatskoj, ali ovaj put po jasnom rasporedu – ne više od dva cruisera dnevno i s duljim boravkom nego što je to bilo u pred pandemijskim vremenima – ističe Franković.
-Polako, ali sigurno plovimo u održivi turizam. Puno posla je još pred nama, posebno u povijesnoj jezgri kako bi sve stavili na svoje mjesto, ali korak po korak doći ćemo do cilja – zaključio je.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović