Grad

Grad Dubrovnik se uključuje u projekt Sportske lige za djecu s teškoćama u razvoju

Grad Dubrovnik se uključuje u projekt Sportske lige za djecu s teškoćama u razvoju

Na poziv udruge “Akademija zdravog življenja” Grad Dubrovnik uključio se u projekt Sportske lige za djecu s teškoćama u razvoju, Special Power League. Liga je osnovana 2018. godine, a ubrzo su joj se pridružili Hrvatski nogometni savez, Hrvatski rukometni savez, brojni hrvatski nogometni i rukometni klubovi, kao i udruge koje skrbe o djeci s teškoćama u razvoju. Ambasador joj je hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić, čija zaklada snažno podupire ovaj projekt.

Osnovni je cilj projekta integracija u društvo djece s teškoćama u razvoju kroz kontinuirano bavljenje sportskim aktivnostima, a dodatna dobrobit poboljšanje motoričkih i kognitivnih kapaciteta te druženje i stvaranje novih prijateljstava kroz igru i sport, neovisno o vrsti i stupnju fizičkih i intelektualnih teškoća.

Želeći dobiti što širu sliku o potrebama i afinitetima djece s teškoćama s područja grada Dubrovnika za bavljenje sportskim aktivnostima, Grad Dubrovnik je za suradnju zamolio predsjednicu udruge “Poseban prijatelj” Dženitu Lazarević, koja je pripremila i objavila anketni upitnik na koji se mogu javiti svi zainteresirani za uključivanje u ovaj projekt. Upitnik se do 10. rujna može naći na poveznici: UPITNIK

Rezultati dobiveni ovim upitnikom koristit će se za formiranje nogometnog tima koji će se uključiti u Sportsku ligu za djecu s teškoćama u razvoju – Special Power League, ali i kao podloga za pripremu Programa javnih potreba u športu za osobe s invaliditetom. Naime, Grad Dubrovnik je kao prvi grad u Republici Hrvatskoj u svom proračunu izdvojio zasebnu stavku za sport osoba s invaliditetom u visini od 250 tisuća kuna i upravo je u tijeku javni poziv za predlaganje programa za ovu godinu. Glavne stavke Programa javnih potreba u športu za osobe s invaliditetom su:

– potpora perspektivnim mladim sportašima s invaliditetom,

– sufinanciranje nabavke sportskih rekvizita i opreme,

– sufinanciranje stručnog rada sa sportašima s invaliditetom

– natjecateljski program sportaša s invaliditetom te

– potpora organizacije domaćih natjecanja.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist