Grad

FRANKOVIĆ O LINIJI DUBROVNIK-NEW YORK ‘Turistički oporavak je započeo, nije se ovo dogodilo samo od sebe’

Gradonačelnik Mato Franković na svome se Facebook profilu osvrnuo na najavu nove linije Dubrovnik-New York, a koja bi s prvim letom započela 10. srpnja. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

-Punih godinu dana velike napore ulažemo u promociju Grada, a posebno na tržištu Sjedinjenih Američkih Država. Više puta su naše aktivnosti izazivale i poruge jer mnogi nisu vjerovali kako će promocija Grada u vodećim američkim medijima imati neku značajnu reakciju. Ništa ne pada s neba samo od sebe pa se ni ova linija nije dogodila sama od sebe. Hvala svima koji su uključeni u ovaj veliki projekt. U lipnju ove godine u Gradu se održava konferencija ASTA-a koja okuplja vodeće američke stručnjake u turizmu, a odmah nakon toga kreću i direktni letovi iz SAD-a prema Gradu. Do srpnja će i procijepljenost naših sugrađana, a posebno turističkih djelatnika biti na visokoj razini i sigurno je da će naš Grad biti poželjno mjesto za odmor brojnim gostima iz SAD-a. A, vjerujemo i našim, također vjernim prijateljima iz Velike Britanije. Direktni letovi iz Rusije nakon gotovo deset godina također su iznimno važni kao i najavljeni letovi iz Izraela i brojnih drugih europskih destinacija. Turistički oporavak je započeo, moramo biti odgovorni te odgovornim ponašanjem smanjivati broj zaraženih kako bi do početka lipnja postigli ulazak u zelenu zonu. Hvala svim članovima Turističkog vijeća koji su vrlo često izloženi i političkim prozivanjima, posebno onih koji se u turizam razumiju malo i gotovo ni malo. Idemo dalje jer još puno posla je pred nama! – istaknuo je Franković.

Pročitajte još

TRAVA, KOROV, DRAČA Sve se zeleni, samo na krivim mjestima

Dulist

Katarina Milat Kralj nova je direktorica Dubrovačke baštine

Dulist

U LIPNJU U Dubrovniku ostvareno 247 posto više dolazaka u odnosu na isto razdoblje lani

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija