Grad

Dubrovački vatrogasci spremni za novu protupožarnu sezonu

Dubrovački vatrogasci spremni za novu protupožarnu sezonu

U prostorijama JVP Dubrovački vatrogasci održana je 10. sjednicom Predsjedništva Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika kojom je presjedao gradonačelnik Mato Franković, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika.

Predsjedništvo je, između ostalog, raspravljalo o provedbi financijskog plana za 2021. godinu te o pripremama za novu protupožarnu sezonu. U tom pogledu zaključeno je da će se u svibnju, mjesecu zaštite od požara, provesti vatrogasna vježba na otoku Koločepu u koju će biti uključena i služba vatrogasnog broda. Na sjednici su definirane i pojedinosti oko košnje javnih površina. S poslovima košnje započet će se 3. svibnja, a provodit će ih vatrogasna društva u suradnji s gradskim kotarima i mjesnim odborima. Gradonačelnik Franković u funkciji predsjednika VZ-a iskazao je zadovoljstvo financijskim i operativnim stanjem u Vatrogasnoj zajednici.

Podsjetimo, unatoč korona krizi koja se nepovoljno odrazila i na financijske tokove Grada Dubrovnika, sredstva namijenjena Vatrogasnoj zajednici ostala su nepromijenjena. U mandatu ove gradske uprave znatna sredstva uložena su osnaživanje žurnih službi s posebnim naglaskom na vatrogastvo. Novi kolektivni ugovor dubrovačkim vatrogascima jamči veća primanja te bolje uvjete rada, a realizirani su i kapitalni projekti poput novog vatrogasnog doma na Osojniku ili izgradnje i nabavke broda „Orlando“, prvog takvog u povijesti.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist