Grad

FRANKOVIĆ O IZBORU RAVNATELJA KMD-a U sami izborni proces se ja osobno, kao ni HDZ, nismo miješali

FRANKOVIĆ O IZBORU RAVNATELJA KMD-a U sami izborni proces se ja osobno, kao ni HDZ, nismo miješali

O povlačenju kandidature i programa Lidije Crnčević za mjesto ravnateljice Kazališta Marina Držića, oglasio se ovog petka i sam gradonačelnik, Mato Franković.

Prenosimo njegovu izjavu:

Potaknut nizom prozivki vezanih za imenovanje ravnatelja/ravnateljice Kazališta Marina Držića ovim putem na isto moram reagirati jer se u javnosti konstantno iznosi niz neistina.

Izborni proces izbora ravnatelja je došao do samog kraja. Kandidatkinja koja je dobila povjerenje je Lidija Crnčević. U sami izborni proces se ja osobno, kao ni HDZ, nismo miješali ni u jednom trenutku.

Posljednji korak koji je ostao je izbor ravnatelja na sjednici Gradskog vijeća koji zbog obimnog dnevnog reda nije u konačnici uvršten na ovu sjednicu, a s čime su se svi vijećnici složili usvajajući dnevni red – jednoglasno.
Stoga, naknadna pamet svih nas iznenađuje. Jer, ako su bilo što smatrali spornim mogli su glasovati protiv dnevnog reda ili pak inzistirati da točka izbora ravnatelja ostane na dnevnom redu.

Podsjetit ću da novi ravnatelj KMD stupa na snagu tek u studenom mjesecu te stoga sami izbor navedene osobe u ovom trenutku nije bio presudan u smislu hoće li se dogoditi dva tjedna prije ili dva tjedna kasnije.

Žao mi je što je gospođa Crnčević odustala od svoje kandidature. Međutim, pravo svakog je da se natječe, ali i da odustane. Ne bih ulazio u razloge njezine odluke.

Inače, Crnčević je razloge i detalje povlačenja kandidature iznijela je u svojoj kolumni te jasno istaknula kako se ‘neće javiti na sljedeći natječaj’.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist