Grad

POTPISAN UGOVOR Nova stranica u odnosima Libertasa, Grada i sedam općina

Grad Dubrovnik i općine Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko primorje, Ston, Janjina, Orebić i Mljet potpisali su ovog petka ugovor s JP Libertasom na razdoblje od pet godina.

-Davno nije bio jedan ovakav konstruktivni sastanak po pitanju Libertasa između općina koje sudjeluju u vlasništvu i Grada Dubrovnika, većinskog vlasnika. Okrećemo novu stranicu vezanu za Libertas, zajednički i partnerski, a odnosi se na potpisivanje ugovora koji će definirati odnose do 31. prosinca 2022. Ovo je najvažniji preduvjet za povlačenje sredstava iz EU fondova za obnovu voznog parka Libertasa, za koju svrhu je od resornog Ministarstva određeno 18 milijuna kuna, što bi trebalo biti dostatno za 11 autobusa – rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Naglasio je kako se predmetnim ugovorom utvrđuju međusobna prava i obveze ugovornih strana vezano za obavljanje komunalne djelatnosti prijevoza putnika u javnom prometu autobusima, na određenim linijama po unaprijed utvrđenom voznom redu, cijeni i općim prijevoznim uvjetima, na području Grada Dubrovnika i ostaih općina sljednica bivše Općine Dubrovnik, izuzev općine Trpanj.

Sastavni dio ugovora su standardi kvalitete javnih usluga prijevoza putnika u javnom prometu, a sastoje se od tehničkih standarda kvalitete, operativnih standarda kvalitete i standarda komunikacije s putnicima te metodologija izračuna neto financijskog učinka. Kontrolu ugovora izvršilo je resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, a ugovor je prošao proceduru usvajanja na općinskim vijećima i na Gradskom vijeću.

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora čime se Libertasu osigurava sigurnost, ali i sigurnost javnog prijevoza na području općina.

-Godinama nije postojalo razumijevanja, a sada je konačno riješena stvar. Ovaj ugovor je na korist stanovnika svih općina, cijena je prihvatljiva i Libertas daje jednu određenu kvalitetu koja vrijedi iznosa u ugovoru. Bilo je godina kada se razbacivalo nerealnim ciframa, a mi smo plaćali i po četiri milijuna kuna godišnje, a sada je vrijednost ugovora 1,2 milijuna kuna. Želim se zahvaliti i Gradu Dubrovniku koji je razumio kako susjedne općine ne mogu živjeti same, ali da niti grad ne može živjeti sam, odvojen. Upućeni smo jedni na druge, ne samo za prijevoz nego i za sva ostala komunalna pitanja – rekao je uz današnje potpisivanje ugovora načelnik Konavala Božo Lasić.

Pročitajte još

DUMAME I TINTILINIĆI Zabava u Uvali za malenu Luciju

Dulist

Obnavlja se cesta između Dubravice i Trstenoga, vrijednost radova 300 tisuća eura

Dulist

ZAPOČELI RADOVI VRIJEDNI 137 TISUĆA EURA Obnavlja se nogostup u Svetom Jakovu i Mokošici

Dulist