Politika

FRANKOVIĆ O DUJMOVIĆEM ‘DEMANTIJU’ ‘Diletantski odgovor potpunog neznalice o EU fondovima’

hdz frankovic

 Mato Franković, saborski zastupnik i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika uputio je danas očitovanje povodom nedavnog istupa Valentina Dujmovića, kandidata HNS-a za gradonačelnika Dubrovnika.

Drago mi je vidjeti da je Valentin Dujmović ipak smogao snage i pokušao odgovoriti zašto Grad Dubrovnik nije povukao niti kune iz fondova EU. No, ponovo je to učinio diletantski i s mnogo dokaza o nepoznavanju načina funkcioniranja EU fondova.

Istina prva: Ministrica Gabrijela Žalac je rekla da Grad Dubrovnik nije povukao niti kune iz EU fondova (Operativni program konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.) i to je točno.

Istina druga: Vodovod Dubrovnik nije prijavio pročistač vode na EU fondove jer jednostavno ne znate odraditi takve projekte nego Vam je jednostavnije zadužiti građane kreditima.

Istina treća: Poziranje pored table s projektom koji nije financiran iz programa o kojima je govorila ministrica, ali niti ja, i nije neki demantij.

Dakle, još ste jednom pokazali da ste manipulator i potpuna neznalica po pitanju EU fondova. Tako ste rekli da ste savjetodavnom tijelu Europske komisije prijavili projekte, a njima se projekti uopće ne prijavljuju. A sada pod Operativni program konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. podvodite ono što u SAFU vode pod „male intervencije“ i ne tiče se tog programa nego razdoblja do 2013.

Projekt od 566 milijuna kuna, a tiče se ovog programa i vodoopskrbne i kanalizacijske mreže, niste prijavili, pa je budućoj gradskoj vlasti iz SAFU-a poručeno da hitno požuri, ako misli stići na taj projekt koji će trajati tri do četiri godine.

Vaše neznanje oko EU fondova Vam možda može poslužiti kao svojevrsno opravdanje za nerad i kriminal koji se dogodio u agenciji DURA, a u kojoj je Vaša desna ruka Kunica trebao nadzirati zakonitost rada. No, neznanje Vam ne može biti alibi za sramotni rezultat rada te agencije kojoj je posao privlačiti sredstva iz EU fondova.

Jedino što će iza Vas i dva mandata Vašeg mentora Vlahušića, osim problema, ostati u Vodovodu jest činjenica da je voda s 8,16 poskupila na 16,13 kuna. I to je pravi rezultat Vašeg rada.

Nastavite samo s manipulacijama, lažima i podvalama. Nedjelja je blizu.

S poštovanjem,
Mato Franković,
saborski zastupnik i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika

PROMO

Pročitajte još

Država će podstanarima plaćati dio stanarine?

Dulist

Vlada je uoči izbora bila široke ruke, rastrošnost je došla na naplatu

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist