Politika

Bačić: Događanja oko Agrokora nam ne mogu naštetiti, Plenković je pokazao vodstvo

Bačić: Događanja oko Agrokora nam ne mogu naštetiti, Plenković je pokazao vodstvo

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić rekao je u četvrtak u Dubrovniku kako događanja oko Agrokora ne mogu naštetiti HDZ-ovim kandidatima na lokalnim izborima već upravo suprotno, a istaknuo je da bi u slučaju da Vlada nije reagirala, 70 tvrtki bilo u stečaju, a u problemima više od 200 tisuća ljudi koji su povezani s tim koncernom.
Na konferenciji za novinare u Dubrovniku Bačić je odgovarajući na novinarska pitanja istaknuo kako Vlada nije mogla dopustiti da toliko radnih mjesta propadne.
– Događanja oko Agrokora nam neće našteti, Andrej Plenković je ovdje pokazao vodstvo i donio jednu odluku koju je mogao. To će biti značajan vjetar u leđa našim kandidatima. Imamo procjenu rasta od tri posto, minimalan deficit, a nezaposlenost je ispod 200 tisuća ljudi. To su pokazatelji da Vlada radi dobar posao. Rejting HDZ-a je dobar, Andrej Plenković je najpopularniji političar u Hrvatskoj, uvjeren sam u odičan rezultat – rekao je Bačić.
Odgovarajući na prozivke Nikole Grmoje iz Mosta nezavisnih lista da je laž da Most zagovara ukidanje najjužnije županije, ustvrdio je i kako su u svom predizbornom programu iz 2015. godine nosili ukidanje Dubrovačko-neretvanske županije.
– Naša želja je osnažiti županije, gradove i općine – rekao je on.
Župan Nikola Dobroslavić rekao je na konferenciji kako je Dubrovačko-neretvanska županija najbolja po korištenju fondova EU, a napomenuo je kako je njihovim naporima zaustavljen plan za tzv. južnu migrantsku rutu.
– Kroz posljednje vrijeme imali smo više od 30 skupova, odaziv je bio odličan, uvjereni smo u pobjedu – rekao je Dobroslavić te podsjetio i kako je plan Mosta bio i ukidanje Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist