Grad

Franković o Dubrovačkoj stanogradnji: Svi dokumenti su završeni

default

Svi dokumenti koji se tiču Dubrovačke stanogradnje su završeni – poručio je gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u utorak nakon sastanka s državnom tajnicom u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade Željkom Josić na kojem se razgovaralo o demografskoj slici Dubrovnika i naše županije.

– Zatražili smo potrebna mišljenja koja su nam ukazala na ono što je nužno u smislu zakonske regulative. Radimo na izmjenama toga i nadamo se vrlo skorom rješenju cijele priče i natječaju za smještanje prvih 40 mladih obitelji. Ide to sporije jer je to prvi ovakav model u RH u kojem jedinica lokalne samouprave provodi projekt stambenog zbrinjavanja. Do sada je to rađeno na državnoj razini i zakon državne razine po pitanju APN-a je već odavno riješen, međutim on se ne odnosi na jedinice lokalne samouprave i raspolaganja imovinom s njihove strane. Potrebno je to riješiti na kvalitetan način kako bi u budućnosti bilo lakše svim jedinicama lokalne samouprave raspolagati svojom imovinom putem javnih natječaja, ali i da imaju mogućnost dodjele zemljišta te sredstva i stanova po povoljnijim uvjetima u odnosu na tržišne cijene koje sada variraju, a znamo da su one previsoke za mlade obitelji i rješavanje njihovog stambenog pitanja – iznio je Franković.

Pročitajte još

SAD JE SLUŽBENO Imamo više od 2.500 stanova za najam i turiste

Dulist

Poznati britanski novinar Sebastian O’Kelly priprema reportažu o Dubrovniku

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija