Grad

Franković o Dubrovačkoj stanogradnji: Svi dokumenti su završeni

default

Svi dokumenti koji se tiču Dubrovačke stanogradnje su završeni – poručio je gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u utorak nakon sastanka s državnom tajnicom u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade Željkom Josić na kojem se razgovaralo o demografskoj slici Dubrovnika i naše županije.

– Zatražili smo potrebna mišljenja koja su nam ukazala na ono što je nužno u smislu zakonske regulative. Radimo na izmjenama toga i nadamo se vrlo skorom rješenju cijele priče i natječaju za smještanje prvih 40 mladih obitelji. Ide to sporije jer je to prvi ovakav model u RH u kojem jedinica lokalne samouprave provodi projekt stambenog zbrinjavanja. Do sada je to rađeno na državnoj razini i zakon državne razine po pitanju APN-a je već odavno riješen, međutim on se ne odnosi na jedinice lokalne samouprave i raspolaganja imovinom s njihove strane. Potrebno je to riješiti na kvalitetan način kako bi u budućnosti bilo lakše svim jedinicama lokalne samouprave raspolagati svojom imovinom putem javnih natječaja, ali i da imaju mogućnost dodjele zemljišta te sredstva i stanova po povoljnijim uvjetima u odnosu na tržišne cijene koje sada variraju, a znamo da su one previsoke za mlade obitelji i rješavanje njihovog stambenog pitanja – iznio je Franković.

Pročitajte još

Žičara besplatna na Dan dubrovačkih branitelja

Dulist

Prvi vikend Dubrovačkog zimskog festivala u gradu boravilo 1.232 turista

Dulist

Stjepko Krilanović predložen za zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija