Grad

FRANKOVIĆ NASTAVNICAMA BRAILO I BUBICA: Svojim idejama inspirirate naše učenike

FRANKOVIĆ NASTAVNICAMA BRAILO I BUBICA: Svojim idejama inspirirate naše učenike

Na Svjetski dan učitelja koji se obilježio u srijedu 5. listopada, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske nagradilo je najbolje odgojno obrazovne djelatnike u školskoj godini 2021./2022., a među 513 nagrađenih svrstale su se dubrovačka učiteljica Tonka Brailo i nastavnica Nikolina Bubica. Tim povodom danas ih je, uz ravnateljice OŠ Ivana Gundulića Vedranu Elez i OŠ Mokošica Petru Đapić Caput, primio gradonačelnik Mato Franković.

Učiteljici Brailo i nastavnici Bubici gradonačelnik Franković uputio je iskrene čestitke i zahvale poradi njihova neumornog zalaganja. Kazao je kako njihov rad, prepoznat na nacionalnoj razini, oplemenjuje i unapređuje obrazovni proces u našem gradu, trajno utječe na odrastanje i odgoj mladih generacija te daje izvrsnu perspektivu lokalnoj zajednici.

-Poziv učitelja i nastavnika uistinu je poseban i zahtjeva visoku razinu odgovornosti, promišljenosti i kvalitetnog pedagoškog pristupa. Nagradu ste zasigurno zaslužili i vjerujem da ćete i u nadolazećim vremenima nastaviti svojim idejama i metodama inspirirati i osnaživati naše učenike. Ovaj Vaš osobni uspjeh, ali i u konačnici uspjeh škole u kojoj svakodnevno djelujete, dokaz je ljubavi prema poslu kojeg obavljate, entuzijazma i težnje da našu djecu učinite prije svega dobrim ljudima koji će sutra svoje talente i sposobnosti znati iskoristiti na pravi način – naglasio je gradonačelnik.

Učiteljica Brailo i nastavnica Bubica poručile su kako ovo postignuće ne bi bilo moguće ostvariti bez podrške ravnateljica i ostalog kadra vrijednih nastavnika u školama. Dodale su kako su uvjeti za rad i oprema u školama izvrsni što je doprinijelo njihovom uspjehu.

Inače, nastavnica matematike i informatike iz OŠ Mokošica Nikolina Bubica ovu je nagradu zaslužila na temelju predavanja na županijskoj razini i međužupanijskoj razini. Dijelila je primjer dobre prakse na obrazovnim portalima i školskim mrežnim stranicama. Radila je u stručnim vijećima i u udrugama. Autor je i suautor priručnika i digitalnih obrazovnih sadržaja. Koordinira projekte i uređuje školske mrežne stranice. Organizira javne događaje u školi i sudjeluje u istraživanju na državnoj razini kao i u radnoj skupini. Učiteljica Tonka Brailo iz OŠ Ivana Gundulića nagrađena je zbog održanih predavanja na županijskoj razini, objavljivanja otvorenih obrazovnih sadržaja i rada na unaprjeđenju sustava obrazovanja.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović