Grad

Franković najavio poskupljenje autobusnih karata, linija obrane su učenici i umirovljenici

Franković najavio poskupljenje autobusnih karata, linija obrane su učenici i umirovljenici

Sve je izglednije poskupljenje autobusnih karata. O tome se na Facebooku osvrnuo i dubrovački gradonačelnik Mato Franković koji navodi kako će se na sadašnjoj razini zadržati učenički i umirovljenički pokazi.
-Poštovani sugrađani, u prvih sedam mjeseci troškovi autobusnog prijevoznika Libertas porasli su za preko 4,6 milijuna kuna. Unatoč tome još uvijek nismo povećavali cijene karata. Istovremeno u našem gradu preko 7800 sugrađana ima besplatan pokaz što nas, kada se uzme prosjek svih cijena, čini najpovoljnijim prijevoznikom u državi. Prosječna isplaćena neto plaća u prvih 7 mjeseci u Libertasu iznosi 7.269,00 kuna te imamo stalne pritiske sindikata za povećanjem plaća. Zbog svega navedenog razmatramo mogućnost korekcije autobusnih karata međutim, ono što mogu jamčiti jest kako su cijene umirovljeničkih pokaza i učeničkih pokaza nešto što smatramo standardom kojeg moramo zadržati i unatoč uistinu enormnom povećanju cijena troškova naša dužnost je pronaći način kako bi se ove dvije kategorije zaštitile – navodi Franković.
Dodaje kako će se po modelu socijalne pravednosti provesti revizija besplatnih pokaza.
-Poučeni iskustvom od prije dva mjeseca kada smo proveli reviziju isplata dodatka na mirovinu kojom smo utvrdili kako je jedan broj naših sugrađana koji nije zanemariv primao dodatak zbog malog iznosa mirovine, a istovremeno je imao prihode od najmova koji su se nerijetko peli čak i na desetak tisuća kuna mjesečno što je predstavljalo svakako prihod koji automatski eliminira osobu za primanje dodatka na mirovinu – zaključuje.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist