Aktualno

Franković i Dobroslavić zahvalili se Uziniću na službi: ‘Pokazali ste što znači živjeti vjeru’

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku mons. Mati Uziniću nakon što je dosadašnji dubrovački biskup imenovan nadbiskupom koadjutorom Riječke nadbiskupije. Tekst čestitke prenosimo u cijelosti.

‘Preuzvišeni oče nadbiskupe,

S veseljem sam primio vijest o Vašem imenovanju nadbiskupom koadjutorom Riječke nadbiskupije i koristim ovu priliku da Vam uputim iskrene čestitke na novom poslanju na koje Vas je uputio vrhovni poglavar Katoličke crkve, sveti otac papa Franjo.

Oče nadbiskupe, dopustite mi također da uz čestitke izrazim i svoju zahvalnost na svemu što ste u proteklom desetljeću kao naš biskup napravili za duhovni život Dubrovnika i Dubrovačke biskupije.

Dubrovački vjernici dočekali su vas otvorenih ruku, a svojom službom, koju ste obavljali besprijekorno i porukama koje ste znali slati, a kojima ste širili crkveni nauk, ali i promicali toleranciju, otvorenost i međusobno uvažavanje, zadobili ste povjerenje širih društvenih skupina, ne sam pripadnika svoje Crkve.

Uz duhovnu komponentu Vašeg služenja, uveli ste i novu razinu transparentnosti u segmentu upravljanja crkvenim dobrima.

„Od ljudi za ljude“ geslo je koje ste po imenovanju odabrali. U skladu s tim riječima, srasli ste s ovim gradom i njegovim pukom i zato mi ne zamjerite što uz radost, koju osjećam zbog Vaše nove dužnosti, u svome srce jedan dio rezerviram i za tugu jer nam odlazite iz grada svetoga Vlaha.

Hvala Vam još jednom na svemu što ste napravili i želim Vam obilje uspjeha u daljnjem služenju Bogu i Crkvi’, stoji u potpisu Franković.

I župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku mons. Mati Uziniću.

‘Poštovani mons. Uzinić,
U svoje osobno ime i u ime cijele Dubrovačko-neretvanske županije čestitam vam na imenovanju na vašu novu dužnost nadbiskupa u Riječkoj nadbiskupiji. U posljednjih deset godina koliko ste vodili Dubrovačku biskupiju svojim ste primjerom pokazali što znači živjeti vjeru i voljeti svoje bližnje.
Našem vjernom puku nedostajat ce Vaše poruke mira, uvažavanja, jednakosti i ljubavi jednih spram drugih!
S uvjerenjem da ce Sveti Otac birajući novog dubrovačkog biskupa, odabrati dostojnog nasljednika, cijenjeni biskupe Uzinić neka vas zagovor sv. Vlaha prati gdje god bili’, stoji u potpisu Dobroslavić.

Župan
Nikola Dobroslavić

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] Sa Žarkovice u Kaštel Sućurac odlazi 17 pasa. Filipović: Šokiran sam zastrašujućim uvjetima i stanjem životinja

Dulist

GRAD DEMATIRA SAMBRAILO Nismo izdali nalog za premještanje pasa sa Žarkovice

Dulist

SANDRA SAMBRAILO ‘Šinteri nam odvode pse sa Žarkovice’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija