Aktualno

Riječki nadbiskup mons. Devčić: ‘Uzinićeva pomoć nam je veoma potrebna’

Riječki nadbiskup mons. Devčić: 'Uzinićeva pomoć nam je veoma potrebna'

Radujem se ovoj pomoći koja mi je zbog zdravstvenih razloga i velikih obveza u vođenju Riječke nadbiskupije veoma potrebna – rekao je nadbiskup dr. Ivan Devčić za Novi list nakon što je papa Franjo imenovao mons. Matu Uzinića, dosadašnjeg biskupa dubrovačkog nadbiskupom, koadjutorom Riječke nadbiskupije i to s pravom nasljedstva.

Vijest je u podne objavljena u isto vrijeme u Vatikanu, u Rijeci i u Dubrovniku, naravno objavila ju je i Apostolska nuncijatura u našoj zemlji.

U Ordinarijatu Riječke nadbiskupije objavio ju je nadbiskup Devčić izrazivši zahvalu papi Franji koji mu je dodijelio pomoćnika i radost zbog imenovanja biskupa Uzinića koji će na službu nadbiskupa koadjutora vjerojatno nastupiti u idućem mjesecu. Činu objave te vijesti nazočio je generalni vikar Riječke nadbiskupije mons. Emil Svažić te članovi Zbora savjetnika Riječke nadbiskupije i djelatnici Ordinarijata Nadbiskupije.

– Budući da već imam kanonsku dob pred mirovinu Sveti Otac Franjo mi je dodijelio koadjutora u osobi mons. Mate Uzinića, dubrovačkog biskupa. Radujem se ovoj pomoći koja mi je zbog zdravstvenih razloga i velikih obveza u vođenju Riječke nadbiskupije veoma potrebna – rekao je nadbiskup Devčić spomenuvši i brojne karitativne ustanove Riječke nadbiskupije naglašavajući da one najbolje svjedoče djelatnost Nadbiskupije, njezinu prisutnost u društvu te njezinu blizinu najpotrebitijima. Zahvalio je svima u Riječkoj nadbiskupiji, no posebno papi Franji što mu je dodijelio pomoćnika mons. Uzinića, koji je već više godina biskup, te će, poručio je, sa svojim iskustvom dati poseban doprinos i pomoć u pastoralnoj skrbi za Riječku nadbiskupiju.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist