Politika

Franković i Dobroslavić: Uvjereni smo u pobjedu, Dubrovnik i županija utvrde HDZ-a

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković i kandidat za župana dubrovačko-neretvanskog Nikola Dobroslavić u ponedjeljak su nakon jučerašnjih lokalnih izbora u kojima su obojica prošla u drugi krug, uputili zahvale biračima i izrazili uvjerenje u pobjedu u drugom krugu 4. lipnja.
Franković je na konferenciji za novinare poručio kako je jasno da je HDZ polučio jedan od najboljih rezultata ikada.
– Osvojivši deset samostalnih mandata u Gradskom vijeću to je jedan od najboljih rezultata uopće. Nije sve gotovo, drugi krug je drugi krug. HDZ ima najveći koalicijski potencijal. Mi ćemo razgovarati sa svim potencijalnim partnerima i uvjeren sam da ćemo složiti većinu u Gradskom vijeću vrlo skoro. Želja nam je da prva sjednica bude 9. lipnja, a tjedan dana nakon, već na sljedećoj, usvojiti proračun za 2017. godinu – rekao je Franković te dodao kako će odmah po izborima raspisati natječaj za izgradnju Doma umirovljenika u Gružu.
Franković je rekao i kako već sada ima najavu da će se protiv njega provoditi prljava kampanja.
– Spremaju se ići na mene i moju obitelj, dočekat ću te udarce spremno i neću ih vraćati. Bez obzira na sve letke i sve ono što su pripremili pretrpit ću sve što spremaju-  rekao je on.
Odgovarajući na novinarski upit s kime su moguće koalicije u Gradskom vijeću, Franković je odgovorio kako HDZ može jamčiti stabilnost i usvajanje sva četiri proračuna u sljedećem mandatu.
– DUSTRA je ostvarila dobar rezultat s tri mandata, Most i Srđ je grad imaju dva odnosno jedan mandat, DDS je pao na tri vijećnika. Žao mi je što HSU nije ušao u vijeće, a umirovljenici će biti jedan od naših prioriteta – rekao je Franković te odgovarajući na novinarski upit istaknuo kako očekuje i potporu dva vijećnika SDP-a na važnim projektima.
Kandidat HDZ-a za župana dubrovačko-neretvanskog Nikola Dobroslavić rekao je da je za drugi krug presudio veliki broj kandidata.
– Hvala svima koji su jučer izašli na izbore, posebno onima koji su dali povjerenje meni i našoj listi. Ostvarili smo uvjerljivu pobjedu i za župana i za županijsku skupštinu. Idemo na drugi krug, presudio je veliki broj kandidata, ali mi smo temeljem svega što smo radili dosada uvjereni da ćemo pobijediti u drugom krugu. Kampanju u drugom krugu vodit ćemo na jednak način, pozitivno –  rekao je on.
Predsjednik županijske organizacije Branko Bačić istaknuo je kako se Dubrovačko-neretvanska županija pokazala kao utvrda HDZ-a, a posebno je istaknuo uspjeh u Dubrovniku i Metkoviću.
– Rezultat HDZ-a u Metkoviću je odličan, Most je izgubio tamošnje Gradsko vijeće, a naš kandidat će pobijediti u drugom krugu – rekao je Bačić.
Upitan hoće li s obzirom na 19 osvojenih mandata trgovati s Dubrovačkim demokratskim saborom Pera Vićana za potporu na gradskoj razini, Bačić je odgovorio kako županiju ne želi povezivati s Dubrovnikom.
– Trebaju nam dva vijećnika za većinu. Tražit ćemo vijećnike koji nam svjetonazorski odgovaraju. Ne bih povezivao većinu u županiji s nekakvim trgovanjem u Gradskom vijeću. Razgovarat ćemo sa svima koji u drugom krugu podrže župana Dobroslavića – rekao je Bačić.
Inače u drugi krug izbora za gradonačelnika Dubrovnika idu Mato Franković i HNS-ov Valentin Dujmović, a za župana Nikola Dobroslavić i Mostov Nikola Grmoja.

Pročitajte još

GRADSKO VIJEĆE Julijana Antić Brautović više neće biti na čelu Muzeja, tko će biti v.d. ravnatelja?

Dulist

Frankoviću novi mandat na čelu Gradskog odbora HDZ-a, Pezo preuzeo županijsku organizaciju stranke

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI HDZ bira nova vodstva lokalnih organizacija

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija