Politika

Franković i Dobroslavić: Uvjereni smo u pobjedu, Dubrovnik i županija utvrde HDZ-a

Franković i Dobroslavić: Uvjereni smo u pobjedu, Dubrovnik i županija utvrde HDZ-a

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković i kandidat za župana dubrovačko-neretvanskog Nikola Dobroslavić u ponedjeljak su nakon jučerašnjih lokalnih izbora u kojima su obojica prošla u drugi krug, uputili zahvale biračima i izrazili uvjerenje u pobjedu u drugom krugu 4. lipnja.
Franković je na konferenciji za novinare poručio kako je jasno da je HDZ polučio jedan od najboljih rezultata ikada.
– Osvojivši deset samostalnih mandata u Gradskom vijeću to je jedan od najboljih rezultata uopće. Nije sve gotovo, drugi krug je drugi krug. HDZ ima najveći koalicijski potencijal. Mi ćemo razgovarati sa svim potencijalnim partnerima i uvjeren sam da ćemo složiti većinu u Gradskom vijeću vrlo skoro. Želja nam je da prva sjednica bude 9. lipnja, a tjedan dana nakon, već na sljedećoj, usvojiti proračun za 2017. godinu – rekao je Franković te dodao kako će odmah po izborima raspisati natječaj za izgradnju Doma umirovljenika u Gružu.
Franković je rekao i kako već sada ima najavu da će se protiv njega provoditi prljava kampanja.
– Spremaju se ići na mene i moju obitelj, dočekat ću te udarce spremno i neću ih vraćati. Bez obzira na sve letke i sve ono što su pripremili pretrpit ću sve što spremaju-  rekao je on.
Odgovarajući na novinarski upit s kime su moguće koalicije u Gradskom vijeću, Franković je odgovorio kako HDZ može jamčiti stabilnost i usvajanje sva četiri proračuna u sljedećem mandatu.
– DUSTRA je ostvarila dobar rezultat s tri mandata, Most i Srđ je grad imaju dva odnosno jedan mandat, DDS je pao na tri vijećnika. Žao mi je što HSU nije ušao u vijeće, a umirovljenici će biti jedan od naših prioriteta – rekao je Franković te odgovarajući na novinarski upit istaknuo kako očekuje i potporu dva vijećnika SDP-a na važnim projektima.
Kandidat HDZ-a za župana dubrovačko-neretvanskog Nikola Dobroslavić rekao je da je za drugi krug presudio veliki broj kandidata.
– Hvala svima koji su jučer izašli na izbore, posebno onima koji su dali povjerenje meni i našoj listi. Ostvarili smo uvjerljivu pobjedu i za župana i za županijsku skupštinu. Idemo na drugi krug, presudio je veliki broj kandidata, ali mi smo temeljem svega što smo radili dosada uvjereni da ćemo pobijediti u drugom krugu. Kampanju u drugom krugu vodit ćemo na jednak način, pozitivno –  rekao je on.
Predsjednik županijske organizacije Branko Bačić istaknuo je kako se Dubrovačko-neretvanska županija pokazala kao utvrda HDZ-a, a posebno je istaknuo uspjeh u Dubrovniku i Metkoviću.
– Rezultat HDZ-a u Metkoviću je odličan, Most je izgubio tamošnje Gradsko vijeće, a naš kandidat će pobijediti u drugom krugu – rekao je Bačić.
Upitan hoće li s obzirom na 19 osvojenih mandata trgovati s Dubrovačkim demokratskim saborom Pera Vićana za potporu na gradskoj razini, Bačić je odgovorio kako županiju ne želi povezivati s Dubrovnikom.
– Trebaju nam dva vijećnika za većinu. Tražit ćemo vijećnike koji nam svjetonazorski odgovaraju. Ne bih povezivao većinu u županiji s nekakvim trgovanjem u Gradskom vijeću. Razgovarat ćemo sa svima koji u drugom krugu podrže župana Dobroslavića – rekao je Bačić.
Inače u drugi krug izbora za gradonačelnika Dubrovnika idu Mato Franković i HNS-ov Valentin Dujmović, a za župana Nikola Dobroslavić i Mostov Nikola Grmoja.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist