Politika

DUJMOVIĆ NAKON IZBORNE NOĆI 4. lipnja idemo po moguće, idemo po pobjedu

DUJMOVIĆ NAKON IZBORNE NOĆI 4. lipnja idemo po moguće, idemo po pobjedu

Više sam nego zadovoljan. Ankete koje smo iznijeli pokazale su pravi smjer, pravo stanje stvari i u potpunosti su se potvrdile bez obzira na to što je ekipa iz drugog stožera najavljivala da će dobiti u prvom krugu, da su ankete lažirane, itd. Opet se pokazalo da ne treba previše gledati na ono što govore. Na to sam posebno ponosan jer mi ne iznosimo neistine. Sve što radimo, sve što govorimo potkrepljujemo ili dokumentacijom ili govorimo onako kako zapravo jest. Htio sam se zahvaliti mojim sugrađanima koji su svoj glas jučer dali meni i ugurali me, poslali me u drugi krug da u drugom krugu pobijedim – rekao je nakon izborne noći Valentin Dujmović, HNS-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika. On je, naime, ušao u drugi krug izbora, a protukandidat mu je HDZ-ov Mato Franković.

Osvrnuo se i na rezultate izbora tzv. Lijevog bloka za Gradsko vijeće. Rekao je, naime, kako je koalicija iz 2013. godine koju su činili HNS-DUSTRA-SDP-HSU jučer osvojila 34,01 posto glasova što je više nego HDZ-ovih 32,85 posto i 10 mandata. No, svakako treba napomenuti kako su sve stranke te koalicije ovog puta izašle na izbore samostalno, a HSU nije uspio prijeći izborni prag i dobiti vijećnika.

-Poručujem našim sugrađanima da je ovaj blok dobio više nego HDZ. Prostora je više nego dovoljno da u drugom krugu pobijedimo. I pobijedit ćemo, to je sigurno – rekao je Dujmović i pozvao Dubrovkinje i Dubrovčane da mu glas daju u drugom krugu izbora.

-Činjenica je da nitko nema većinu u Gradskom vijeću. Nitko nije dobio 13 mandata i sve je moguće. 4. lipnja idemo po to moguće, idemo po pobjedu – zaključio je Dujmović.

Predsjednik dubrovačke podružnice HNS-a Andro Vlahušić naglasio je kako je Dujmović kao kandidat dobio 50 posto više glasova nego stranka, za razliku od kandidata HDZ-a koji je dobio jednak broj glasova kao i stranka sama.
-HDZ računa na sigurno Gradsko vijeće i gradonačelnika. To je njihova računica, no ja smatram da HDZ može ostati i bez Gradskog vijeća i bez gradonačelnika. Kao prvo, građani biraju gradonačelnika. Biraju između Valentina Dujmovića, koji ima dobar utjecaj, i veći nego stranka, i gospodina Frankovića koji nije dobio niti jedan glas više nego stranka. Njega nitko ne prepoznaje – rekao je Vlahušić, dodavši kako će bilo svatko tko se u Gradskom vijeću prikloni HDZ-u nestati s političke scene.

-Koga god HDZ uzme u svoje okrilje, nestane. Mogu se Raguž i DUSTRA odlučiti da idu s njima, samo je pitanje što će dobiti. Mogu izabrati svoje sigurno političko utapljanje u HDZ, a vrlo ih lako mogu zamijeniti s DDS-om, sa Srđ je Grad… – rekao je Vlahušić.

-Naša ponuda je da ako žele, izaberu predsjednika Gradskog vijeća koji nije iz redova HNS-a i da pokušaju biti aktivni participanti i upravljati ovim gradom sami i to na različiti način, sa stavovima koje zastupaju samo kao DUSTRA, DDS, Most, Srđ je grad, HSS. Mi ćemo im dati potporu i ne želimo u ničemu dominirati – ponudio je Vlahušić suradnju, a istaknuo je kako HNS ima potporu vrha SDP-a.

 

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist