Aktualno

FRANKOVIĆ: ‘Gradu još nije stiglo rješenje Upravnog suda za Lapadsku obalu, naći ćemo način za nastavak radova’

FRANKOVIĆ: 'Gradu još nije stiglo rješenje Upravnog suda za Lapadsku obalu, naći ćemo način za nastavak radova'

Gradu Dubrovniku još uvijek nije stiglo službeno rješenje Upravnog suda po pitanju obustave radova na Lapadskoj obali – potvrdio je to ovog ponedjeljka gradonačelnik Mato Franković.

–Kada dođe rješenje prilagodit ćemo mu se. Danas imamo sastanke s izvođačem radova, tvrtkom Texo Molior, s nadzornim inženjerom i voditeljem projekta. Pronaći ćemo način kako nastaviti radove na Lapadskoj obali. Radi se o visokovrijednom projektu financiranom iz europskih fondova i siguran sam da ćemo naći način kako ispuniti ugovorne rokove do 2023. – istaknuo je Franković.

Dodao je kako želi poslati znakove umirenja prema stanovnicima Lapadske obale koji su ga zvali i pitali zbog čega se ovo događa i kako je moguće da je ‘netko tko je samo postavio zahtjev da bude stranka u postupku istovremeno uspio ishodovati od Upravnog suda u Splitu da se zbog toga što nije stranka u postupku zaustave radovi’.

-To je teško objašnjivo, ali puno je toga u hrvatskom sudstvu teško objašnjivo. Mi nastavljamo dalje, vjerujemo u pravnu državu i vjerujem da smo sve radili ispravno. Grad Dubrovnik ima pravomoćnu građevinsku dozvolu, a ne izvršnu kako je utvrdio Upravni sud – zaključio je Franković.

Pročitajte još

Djelatnici Libertasa naučili hrvatski znakovni jezik

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist