Politika

Franković glasao i pozvao Dubrovčane da obave svoju građansku dužnost

Franković glasao i pozvao Dubrovčane da obave svoju građansku dužnost

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika i trenutni gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković u pratnji supruge Nikoline, obavio je u nedjelju ujutro svoju građansku dužnost i glasao na lokalnim izborima.

– Ono što je važno je da većina naših sugrađana danas izađe na izbore. Vidimo da je veća gužva na biralištima, što je dobro. Legitimitet svakog onog tko pobjedi na izborima se manifestira i u činjenici koliki je broj ljudi izašao. Nije nebitno tko će voditi grad u nadolazećem razdoblju i kakav će sastav biti Gradskog vijeća. Ispred nas su izazovna vremena. Važna je stabilnost kako u Gradskom vijeću, tako i na funkciji gradonačelnika – poručio je Franković.

Na biračka mjesta jutros su izašli i ostali kandidati za gradonačelnika Dubrovnika. Svojoj građanskoj dužnosti u DV Palčica odazvao se Đuro Capor (Srđ je grad – Možemo!) i Ivan Tropan (SDP – Glas). Andro Vlahušić (Dubrovnik, naš grad – HNS – HSLS – Narodna stranka – Reformisti) glasao je u Osnovnoj školi Ivana Gundulić, Maro Kristić (Most) u Osnovnoj školi Marina Držića, Željko Raguž (DUSTRA) na Sudu i Pero Vićan (DDS) u Domu mladeži u Malom Zatonu. Jednako je bilo i s kandidatima za funkciju župana dubrovačko-neretvanskog – Nikolom Dobroslavićem (HDZ-HSLS-HSS-HSU-HRVATSKI SUVERENISTI) u Slanom, Markom Giljačom (Srđ je Grad) u Gimnaziji Dubrovnik, Terezinom Orlić (DDS) na Bosanci, Karlom Gjurašićem (DUSTRA) na Sudu i Rokom Tolićem (nezavisni kandidat) u Osnovnoj školi Lapad te Božom Petrovom (Most) u Metkoviću.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist