Politika

FRANKOVIĆ CAPORU Optužbe dokažite pred pravosuđem ili ćete odgovarati za klevetu

FRANKOVIĆ CAPORU Optužbe dokažite pred pravosuđem ili ćete odgovarati za klevetu

Zbog prozivanja za korupciju, gradonačelnik Mato Franković poručio je vijećniku Đuru Caporu da će te svoje tvrdnje morati dokazati pred pravosuđem.
-Tu ćete prozivku morati objasniti pred pravosuđem. Ako je ne dokažete, onda ćete zbog klevete mog imena za to i odgovarati. Ne možete mi imputirati da sam sklon korupciji i da sam osoba koja krade – poručio je gradonačelnik.
Ovo pitanje potaknulo se zbog tzv. afere čekaonice, o kojoj je Capor na Gradskom vijeću upitao gradonačelnika. Zanimalo ga je, naime, hoće li gradonačelnik pozvati direktore Čistoće i Libertasa da u svojim tvrtkama nađu osobu koja će čekaonice održavati.
-Zašto tolike novce u besparici dajemo na prijatelje i rodbinu ljudi bliskih gradonačelniku? – pitao je Capor.
Gradonačelnik je rekao kako je 1999. godine Grad Dubrovnik zaključio ugovor s tvrtkom Europlakat te je postavljeno 40 čekaonica. Ugovorom na 15 godina njima je upravljala ta tvrtka, koja ih je održavala i čistila. No, 2016. veći dio čekaonica prelazi u nadležnost gradskog upravnog odjela za promet te one postaju komunalna infrastruktura.
-Libertas nikad nije održavao čekaonice – rekao je dalje gradonačelnik. Rekao je kako je za održavanje čekaonica uredno provedena javna nabava te je izabrana tvrtka INhouse. U posao se ušlo nakon više prijava sugrađana o tome kako su neugledne i neuredne.
-Zato se išlo u poslove održavanja i čišćenja, a za sve postoje uredni radni nalozi i dokumentacija – rekao je. Kad je riječ o poveznici te javne nabave s pročelnicom Ivanom Brnin, rekao je kako je ona za pročelnicu imenovana dvije godine nakon što je navedena tvrtka dobila posao, a uskoro taj ugovor i ističe.
-Ne postoji sukob interesa, a riječ je o poslovima koji ne spadaju u djelokrug posla kojega pročelnica obavlja – rekao je. Također je istaknuo kako je zanimljivo da Srđevcima smeta što jedan HDZ-ovac obavlja posao dobiven putem javne nabave, a ne smeta im to je prije pola godine jedan Srđevac dobio posao u gradskoj tvrtki u iznosu od 2,1 milijuna kuna. Napomenuo je i kako ugovor s tvrtkom INhouse uskoro ističe te će se uputiti javni poziv pa neka se jave svi zainteresirani za posao.

 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist