Politika

Izdana građevinska dozvola za dom umirovljenika ispod bolnice

Izdana građevinska dozvola za dom umirovljenika ispod bolnice

Građevinska dozvola za dom umirovljenika ispod bolnice izdana je danas – rekao je gradonačelnik Mato Franković na sjednici Gradskog vijeća. Obećanje koje je dao da će dozvola biti ishođena do kraja prošle godine, kasni tako 26 dana, dodao je. Podsjetio je kako je riječ o dugogodišnjem problemu Dubrovnika. Dom se počeo graditi prije Domovinskog rata, ali se s projektom zastalo. Podsjetio je i na probleme sa zemljištem, odnosno za zahtjevom povrata zemljišta, ali je i to riješeno s gospodinom Ivanovićem.

Utvrđene su i manjkavosti u dokuemnatciji, koje su ispravljene.

Podsjetimo, Novi dom bit će kapaciteta oko 200 osoba na stalnom i oko 75 osoba na dnevnom smještaju. Bit će opremljen restoranom, liječničkom ordinacijom, prostorima za fizikalnu terapiju te društvenim prostorima – dvoranom za više namjena, knjižnicom i kafe barom. Posebna pažnja u idejnom projektu arhitekata Tina Svena Franića posvećena je prostorima dnevnih korisnika, s nizom prostornih niša za razne društvene aktivnosti i dnevni odmor.

Konceptom tri izmaknuta volumena postignut je optimalni smještaj raznih korisničkih grupa – od potpuno pokretnih i aktivnih korisnika preko polupokretnih i nepokretnih korisnika, kao i dementnih u raznim stupnjevima. Sve sobe korisnika doma su orijentirane na istok ili zapad što omogućuje osunčanje u određenom dobu dana. Sobe su jednokrevetne i dvokrevetne. Posebnu kvalitetu čine krovni vrtovi – terase s južnom orijentacijom.

Izgradnja novog doma prioritet je u segmentu društvene infrastrukture Grada Dubrovnika. Uz dom za starije i nemoćne tipa hotel u Gružu koji će prve korisnike primiti na jesen, izgradnjom novog doma ispod Opće bolnice zadovoljit će se većina potrebe smještaja dubrovačkih umirovljenika što je jedna od najvažnijih odrednica ove gradske uprave prema sugrađanima treće životne dobi.

 

 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist