Grad

Franković: Bio je ovo najveći Doček u Hrvatskoj, već započinjemo pripreme za idući!

Franković: Bio je ovo najveći Doček u Hrvatskoj, već započinjemo pripreme za idući!

Najveći doček 2024. godine na otvorenom u Hrvatskoj, službena statistika kaže 25.000 ljudi, od čega 19.099 u povijesnoj jezgri – napisao je gradonačelnik Mato Franković nakon što je glazbenik Zdravko Čolić uveo Dubrovčane i goste u novu godinu.

-Na najljepši mogući način ispratili smo 2023. godinu i dočekali 2024. Opravdali smo u potpunosti titulu Šampiona hrvatskog turizma. Dubrovački doček od svjetskih medija proglašen je jedanaestim najboljim u Europi. Sve ovo ne bi bilo moguće bez sjajnog tima ljudi. Ponosan sam što u našem Gradu imamo ljude, koji su spremni svaki pa i najteži izazov ne samo riješiti, nego osigurati da se svi osjećaju ugodno, da se zabavljaju i druže. Hvala svim medijskim djelatnicima na uputama koje su danima prije prenosili kako bi svi gosti našeg Grada imali sve potrebne informacije za ugodan boravak. Hvala i svim turističkim djelatnicima koji su pokazali kako se ponašaju pravi domaćini. Hvala Libertasu i taksistima koji su osigurali da svatko onaj tko je to želio, a bilo ih je 25 tisuća, može doći i sigurno se vratiti iz Grada. Hvala redom svim žurnim službama. Iako je trebao manji broj intervencija (zdravstvenih), uz dobru prethodnu organizaciju osigurano je kako svi mogu uživati bez opterećenja i zabrinutosti jer samo tako može i zna Šampion hrvatskog turizma – kazao je.

-Za sve koji ‘možda’ nisu primijetili, naša turistička sezona ne samo da nije završila u studenom nego se nastavlja i dalje. Hvala svim djelatnicima Grada Dubrovnika, čiji rad i predanost poslu u ni jednom trenutku ne prestaje, a svaki novi izazov prihvaćaju uz čast služenja svome Gradu. Pred nama je sada novi izazov; otvaranje prvog najvećeg loptačkog natjecanja u našem Gradu – Europskog prvenstva u vaterpolu za koji smo imali samo mjesec dana priprema ali…odradit ćemo mi i to. I na kraju, već sutra započinjemo pripreme za doček Nove 2025. godine i vjerujte, bit će spektakularan kao i ovaj. A da nije našeg Parca svetog Vlaha i njegove zaštite ništa ne bi bilo moguće i zato ŽIVIO SVETI VLAHO! – napisao je.

Pročitajte još

UKRAJINKA ANNA GADIATSKA Za mene je Dubrovnik postao drugi dom, jako sam sretna!

Maria Prkut

ZA 410 KORISNIKA Grad traži izvođače za izgradnju Doma umirovljenika ispod bolnice

Dulist

Dubrovnik domaćin konferencije KOKOSS

Dulist