Aktualno

Franjo Pašalić kupio tursko brodogradilište i dizajnirao plovilo iz linije ‘Dolphin’

Franjo Pašalić kupio tursko brodogradilište i dizajnirao plovilo iz linije 'Dolphin'

Vlasnik Marine Frapa Franjo Pašalić kupio je tursko brodogradilište, a iz Turske je, piše Šibenski.hr, u rogozničku luku stigao i prvi plod njegova rada – superluksuzna jahta ‘Domenika’. Jahta je prva u liniji Dolphin, kako je Pašalić nazvao svoju proizvodnju superluksuznih brodova.

-Ponosan sam na svoju jahtu, kako ne bih bio. Volio bih, doduše, da je izgrađena u nekom hrvatskom brodogradilištu, ali kao da za takvo što kod nas nema volje, ali – ne želim griješiti dušu – ni dovoljno znanja. Ne želim biti lažno skroman, pa ću se pohvaliti da sam osobno dizajnirao svoje novo plovilo – rekao je Pašalić za Šibenski.hr.
Nadodao je kako je jahta duga 37 metara, te ima dva dizelska motora sa po 1900 konjskih snaga. Tu su i, objasnio je Pašalić, tri sinkronizirana generatora ukupne snage 127 kilovata za noćnu potrošnju struje. Na jahti je uređen raskošan salon, koji je praktički spojen s blagovaonicom, a uređene su i četiri luksuzne sobe.
Očekuje da će jahta na tržištu dosegnuti cijenu od 15 milijuna eura, a potencijalnim kupcima bit će prezentirana u rujnu u dvama važnim gradovima francuske rivijere: na Festivalu plaisence u Cannesu te na Yacht Showu, manifestaciji koja se početkom jeseni organizira u Monacu.

Foto: Facebook

Pročitajte još

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist

VELIKE PROMJENE Booking.com više ne može jamčiti najnižu cijenu smještaja

Dulist