Grad

Franjo Pašalić dobio odbijenicu na žalbu, odluka suda u Splitu pravomoćna!

Franjo Pašalić dobio odbijenicu na žalbu, odluka suda u Splitu pravomoćna!

Franjo Pašalić, odnosno njegova tvrtka Laguna trade dobila je odbijenicu na žalbu koju je uputila na Visoki upravni sud u Zagrebu povodom presude Upravnog suda u Splitu kojom je poništena odluka za dobivanje koncesije za komercijalnu marinu.
Visoki upravni sud u svojoj presudi tek je zaključio ono što je proizlazilo iz prvostupanjske presude, a to je da Pašalić nema pravo žalbe, o čemu je DuList prvi pisao.
U presudi Visokog upravnog suda tako stoji kako se ”žalba može podnijeti kada Upravni sud presudom sam odluči o pravu, obvezi ili pravnom interesu stranke. Prema odredbi članka 72. stavak 2. Zakona o upravnim sporovima, Visoki upravni sud će rješenjem odbaciti žalbu kao nedopuštenu ako ne postoji osnova za podnošenje žalbe’, stoji u rješenju Visokog upravnog suda.
Podsjetimo, u obrazloženju presude Upravni sud u Splitu naložio je Vladi RH, odnosno resornom Ministarstvu da izabere sljedećeg najboljeg ponuditelja, a to je Luka Dubrovnik.
Upravna tužba podnesena je jer je idejno rješenje Franja Pašalića izlazilo iz okvira prostorno planske dokumentacije i bilo u suprotnosti sa smjernicama Konzervatora.

Pročitajte još

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist