Sport

FRANCUSKI MEDIJ NAHVALIO DUBROVAČKOG ZETA Duje Ćaleta-Car je ‘savršen, nepogrešiv’, ‘srušio’ je fantastičnu četvorku PSG-a

FRANCUSKI MEDIJ NAHVALIO DUBROVAČKOG ZETA Duje Ćaleta-Car je 'savršen, nepogrešiv', 'srušio' je fantastičnu četvorku PSG-a

Najugledniji sportski dnevnik na svijetu, pariški L’Equipe, proglasio je Duju Ćaletu-Cara, ‘dubrovačkog zeta’, supruga Dubrovkinje Adriane Ćaleta-Car, najboljim igračem najvećeg francuskog derbija, Marseille – PSG (0:0) u 11. kolu Ligue 1.

Ocijenio ga je sedmicom, koliko su dobili njegovi suigrači: golman Lopez, stoper Saliba i veznjak Guendouzi te kod suparnika Marquinhos, ali hrvatski branič marsejskog velikana izdvojen je kao najbolji igrač utakmice uz naslov ‘Ćaleta-Car nepogrešiv’, piše Index.

Olympiqueov trener Sampaoli je za utakmicu protiv najjačeg napada na svijetu prešao na obranu s četvoricom, a L’Equipe ističe da je to bilo sjajno za Ćaletu-Cara:

‘Pozicija usred ovakve obrane odgovara mu savršeno, kako kada mu se momčad brani, tako i kada napada. Ona prikriva njegove manjkavosti što se tiče brzine te ističe vrline, kao što je odlična igra u duelu. Hrvat je još jednom igrao kao da nema namjeru ikome prepustiti svoje mjesto u momčadi. Ćaleta-Car je protiv PSG-a bio savršen, nepogrešiv. Uvijek pravovremen i na pravom mjestu kada je trebalo riješiti teške lopte i opasne situacije. Osim toga, precizno je nalazio suigrače dugim loptama – napisali su.

L’Equipe u izvještaju s utakmice ističe par sjajnih intervencija Ćalete-Cara u prvom dijelu, prije nego što je u 55. minuti Hakimi isključen, a Marseille ostao s igračem više. Dodaje da se hrvatski stoper Marseillea dobro postavljao i odigravao prilikom visokog presinga njegove momčadi.

I dok Ćaletu-Cara naziva savršenim, L’Equipe senzacionalni napad PSG-a označava nemoćnim: ‘Na papiru fantastična četvorka Messi, Neymar, Mbappé, Di Maria je i u trećoj utakmici zajedno bila impotentna.’

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist