Grad

[FOTOKRITIKA] Umjesto poste za odmor, ‘posta’ za smeće između bazena i banke

[FOTOKRITIKA] Umjesto poste za odmor, ‘posta’ za smeće između bazena i banke

Svi oni koji žive u gradu, znaju koliko je dragocjen svaki metar četvorni koji se može dobro iskoristiti. Isto tako jako dobro znaju da je svaki neuređeni dio grada veliki minus u smislu javnog sadržaja, pa bio on tek ‘puko sjedanje’ na otvorenom.

Mnogi veliki europski i svjetski gradovi u dnevna odmarališta pretvaraju bilo kakav kantun, pa čak i betonski, svog grada. Sve se ‘iskoristi’. Pa ćete tako u metropolama naći skalinadu koja je ujedno odmaralište ili pak klupe uz parkirališta koje mogu biti break-time mjesto.

U samom srcu grada
Jedno takvo mjesto nalazi se u samom srcu Dubrovnika, između gradskog bazena i OTP banke. Znate one skaline kojima skratite put da ne idete okolokole preko DTS-a? E pa baš taj dio grada je u katastrofalnom stanju. Prepun je smeća, šuta, otpadaka, limenki, čikina… I tako dalje. Ono što smo pronašli zaista nas je osupnulo! Skaline, lijepi primjer urbane arhitekture, su također u lošem stanju.

Sve skupa ‘zaokruženo’ je neuređenim zelenilom, ponekad čak i miomirisima. Kakva šteta, jer prostor ovakvog potencijala uz minimalne korekcije – minimalna ulaganja i malo ‘šminkanja’, može zaista postati hip mjesto za odmor mladih, bili oni turisti, domaći… Uostalom, ako nitko i ne poželi sjesti i domoriti se na ovom mjestu, zašto ne urediti prostor? Ipak je – javna površina.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović