Grad

[FOTOKRITIKA] Umjesto poste za odmor, ‘posta’ za smeće između bazena i banke

Svi oni koji žive u gradu, znaju koliko je dragocjen svaki metar četvorni koji se može dobro iskoristiti. Isto tako jako dobro znaju da je svaki neuređeni dio grada veliki minus u smislu javnog sadržaja, pa bio on tek ‘puko sjedanje’ na otvorenom.

Mnogi veliki europski i svjetski gradovi u dnevna odmarališta pretvaraju bilo kakav kantun, pa čak i betonski, svog grada. Sve se ‘iskoristi’. Pa ćete tako u metropolama naći skalinadu koja je ujedno odmaralište ili pak klupe uz parkirališta koje mogu biti break-time mjesto.

U samom srcu grada
Jedno takvo mjesto nalazi se u samom srcu Dubrovnika, između gradskog bazena i OTP banke. Znate one skaline kojima skratite put da ne idete okolokole preko DTS-a? E pa baš taj dio grada je u katastrofalnom stanju. Prepun je smeća, šuta, otpadaka, limenki, čikina… I tako dalje. Ono što smo pronašli zaista nas je osupnulo! Skaline, lijepi primjer urbane arhitekture, su također u lošem stanju.

Sve skupa ‘zaokruženo’ je neuređenim zelenilom, ponekad čak i miomirisima. Kakva šteta, jer prostor ovakvog potencijala uz minimalne korekcije – minimalna ulaganja i malo ‘šminkanja’, može zaista postati hip mjesto za odmor mladih, bili oni turisti, domaći… Uostalom, ako nitko i ne poželi sjesti i domoriti se na ovom mjestu, zašto ne urediti prostor? Ipak je – javna površina.

Pročitajte još

SLIJEDI LI ZAMJENA S DUBOM? Provjerili smo što se događa s borovima podno tvrđave Lovrjenac

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[VIDEO] Počelo rušenje ‘Čačićevog’ doma

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija