DuList IN

Fotografija s Lokruma među 10 najboljih na prestižnom natjecanju

Mostarac Marijo Maduna osvojio je titulu najbolje fotografije u kategoriji ‘pokret’ na godišnjim nagradama za Girl power, crno-bijelu fotografiju koja bilježi trenutak kada žena skače s litice na otoku Lokrum, dok njeni prijatelji čekaju i gledaju.

Maduna je jedan od deset pobjednika kategorije na Sony World Photography Awards 2021. koji nagrađuje najbolje pojedinačne slike iz 2020. godine.

Porijeklom iz Mostara, Maduna se fotografijom prvi put počeo baviti prije 6-7 godina i pobjedničku fotografiju snimio je u rujnu 2020. godine, dok je bio na odmoru s obitelji i prijateljima u Dubrovniku.

– Naša prijateljica Kristina Čaveliš, iz Žuljane na Pelješcu, odlučila je skočiti sa stijene i donio sam kameru kao i obično. Pronašao sam kut koji mi se svidio, prilagodio postavke na ‘uzastopno snimanje’ i čekao da skoči. Kad sam vidio Kiki kako vješto skače, zamolio sam je da ponovi skok i ova fotografija je snimljena iz tog drugog pokušaja – objasnio je za Croatiaweek.com Marijo.

Pročitajte još

Stiže li Game of Thrones opet u Dubrovnik?

Dulist

MALENOM BALDU STIŽE BRAT Marin i Kristina Čilić čekaju drugo dijete

Dulist

PROLJETNI ĐIR GORNJIM SELIMA Besplatno vođenje novom pješačkom stazom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija