DuList IN

Fotograf Craig Derrick: Možda je klišej, no u Dubrovniku mi se ostvario san

Craig Derrick Naslovna

‘Hi! Moje ime je Craig Derrick i htio bih vas upoznati s ljepotom južne Dalmacije, u koju sam se zaljubio tijekom svog ljetovanja 2012. godine, a preselio sam se zauvijek ovdje 2013. godine’.

Ova rečenica proteže se preko naslovne slike web stranice Adriatic Images i bio je razlog zašto smo kontaktirali zanimljivog fotografa Craiga kako bismo saznali što se krije iza njegove životne priče.

Stigao je u grad za stalno i zauvijek, reći će, prije tri godine. I dok sjedimo na kavi, objašnjava zašto se zapravo zaljubio u Dubrovnik, što ga je potaknulo na selidbu i što ga u fotografiji motivira.

-Živio sam u Lodonu prije selidbe u Hrvatsku. Kad sam prvi put posjetio zemlju, bio sam zatečen ljepotom kako Hrvatske, tako i Dubrovnika. Zato sam došao iduće godine, pa godinu nakon, pa godinu nakon… Sve dok nisam kupio stan u Orašcu – smije se dok pojašnjava selidbu kao krunu njegovog životnog puta.

-Kao fotograf, jednostavno sam se zaljubio u ovu zemlju. Imao sam fotografski studio sedam godina u Velikoj Britaniji, no putovao sam po cijelom svijetu. Drukčiji ljudi, drukčije zemlje, drukčiji osjećaji. No, tek kad sam stigao u Hrvatsku osjetio sam onaj ‘savršeni osjećaj’ – ističe, te dodaje da, iako mu možda nećemo vjerovati (a vjerujemo mu) kako mu je zaista ‘ostvario san’.

Moje ljubavi su fotografija i motori
Neumorni fotograf s pasioniranom ljubavi prema Canonima trenutno radi vrlo zanimljivu stvar – foto ture za sve zainteresirane posjetitelje grada koji bi htjeli điravati bez obaveza. Polako ali sigurno gradi karijeru u gradu, ali priznao nam je kako baš i nije lako s obzirom kako ne zna jezik, a i birokracija nam je, smije se, komplicirana!
-No sve ide po planu – skromno će fotograf i strastveni ljubitelj motora.

-Moje ljubavi su fotografija i motocikli. Kombiniram ih zajedno u jedan posao koji je ujedno i ljubav. Radim privatne foto ture gdje god posjetitelji Dubrovnika požele – druge gradove, dnevne izlete… Sve na vrlo neobičan i jedinstven način. Nisu klasične ture, već sve radimo kako osoba koja se vozi samnom poželi – ističe Craig, a mi priznajemo kako bolje zvuči ovo nego – selfie stick. A što je bila njegova foto-ljubav prije Dubrovnika? Fotografija prirode i životinja, motiva kojih nema u Dubrovniku, kaže uz osmijeh te dodaje kako uživa život punim plućima.

-Možda ću reći klišej, no, u Dubrovniku ne vidim nikakvu negativnu stranu. Samo, jednostavno, uživam – kaže Craig za kraj, a njegova prekrasna djela mogu se potražiti na njegovoj stranici Adriatic Images.

MNJ

Pročitajte još

[FOTO] PUN GRAD TURISTA Điravaju, razgledavaju, fotografiraju se

Dulist

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist

SJAJNI REZULTATI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU Župske mažoretke Lara i Katarina osvojile zlato!

Dulist