Grad

FOTOGALERIJA Vatrogasci spasili 32 života u 402 intervencije

Intervencije dubrovačkih vatrogasaca u 2014.

Vatrogasci su tijekom 2014. godine na području Dubrovnika spasili 32 života vadeći unesrećene iz karamboliranih vozila i jama. Danonoćno dežuraju uvijek spremni na intervenciju bilo koje naravi u cilju spašavanja života i imovine, ističe se u priopćenju Vatrogasne zajednice grada Dubrovnika.

Javna vatrogasna postrojaba „Dubrovački vatrogasci“, koja je glavni nositelj protupožarne zaštite Dubrovnika intervenirala je 369 puta, a od ostalih članica Vatrogasne zajednice prednjači DVD Zaton sa 18 intervencija tijekom ove godine.
Ukupno su vatrogasci Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika do sada u ovoj godini intervenirali 402 puta. U 225 slučajeva radilo se o tehničkim intervencijama i to najčešće u zaštiti od poplava (66), nezgodama u prometu (26) te intervencijama na građevinskim objektima (24). Izašli su i lokalizirali 76 požara, od čega se najčešće radilo o požarima građevina (41), požarima otvorenog prostora (26) te prometnih sredstava (7).

Pored vatrogasnih intervencija vatrogasci su, ističe se u priopćenju, važan oslonac Gradu Dubrovniku u raznim komunalnim zahvatima, pri uklanjanju stabala, postavljanju prigodne rasvjete, a posebice prijevozu pitke vode u djelovima grada gdje nije izgrađena vodoopskrbna mreža.

– Posebno smo ponosni na naš doprinos sanaciji poplavljenih područja istočne Slavonije. Trinaest vatrogasaca JVP Dubrovački vatrogasci šest je dana je radilo na području Gunje. Za profesionalni rad posebno su pohvaljeni od tamošnjeg kriznog stožera – istaknuto je nadalje u priopćenju, a sve povodom održane redovne Sjednice Skupštine VZG Dubrovnika.
Vatrogasna zajednica grada Dubrovnika broji 11 članica. To su Dobrovoljna vatrogasna društva: Rijeka Dubrovačka, Osojnik, Zaton, Orašac, Gornja sela, Mravinjac, Šipan, Suđurađ, Lopud i Koločep te Javna vatrogasna postrojba „Dubrovački vatrogasci“.

U fotogaleriji pogledajte neke od ovogodišnjih intervencija vatrogasaca.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist